Întâlnire importantă pentru viitorul Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 808 Vizualizări

Întâlnire importantă pentru viitorul Autostrăzii A8 Târgu Mureș – Iași

Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a participat sâmbătă, 8 octombrie, la o ședință de lucru desfășurată la Miercurea Ciuc, la inițiativa Ministerului Transporturilor, în prezența autorităților locale și județene și reprezentanți ai instituțiilor implicate.

Întâlnirea a fost considerată de către deputatul Dumitrița Gliga ”o semnificativă dezbatere, în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru finalizarea documentației aferente Studiului de fezabilitate pentru autostrada A8, al cărui termen este noiembrie 2022.”

”Pentru secțiunea Miercurea Niraj – Leghin este urgentă finalizarea listelor proprietarilor care urmează a fi afectați de construcția autostrăzii, respectiv proprietari din comunele Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău și Tulgheș. La ședință au participat și reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov și ai Direcției silvice, identificarea proprietarilor publici și privați și calculul masei lemnoase aferente suprafețelor coridorului de expropriere fiind printre priorități. După discuțiile din luna august, Acordurile de mediu pentru secțiunea I, Târgu Mureș – Miercurea Niraj, și secțiunea a III- a, Leghin – Moțca, sunt în faza finală”, a precizat deputatul Dumitrița Gliga.

Autostrada A8 este cuprinsă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, aprobat de Parlamentul României, finanțarea urmând a fi asigurată prin PNRR și Programul Operațional Transport 2021-2027.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!