Home / Administratie / Inventar al blocurilor din Târgu Mureș, pentru creșterea eficienței energetice

Inventar al blocurilor din Târgu Mureș, pentru creșterea eficienței energetice

Distribuie

Primăria Municipiul Târgu Mureș demarează o campanie de informare publică privind lucrările de identificare și inventariere sistematică a blocurilor de locuințe de la nivelul municipiului!

Cetățenii vor fi informați în legătură cu drepturile şi obligaţiile pe care le au în timpul procesului de înregistrare sistematică.

Scopul acestei informări este conștientizarea cu privire la analiza care urmează să se facă pentru fiecare locuință în parte, consumul de energie necesar asigurării confortului precum și identificarea potențialelor soluții de creștere a eficienței energetice.

Campania demarează luni, 10 octombrie 2022 și se va desfășura pe parcursul a 11 luni.

Redăm, în rândurile de mai jos, un comunicat de presă remis pe această temă:

”Municipiul Târgu Mureș demarează campania de informare publică privind lucrările de identificare și inventariere sistematică a blocurilor de locuințe de la nivelul municipiului! Cetățenii vor fi informați în legătură  cu drepturile şi obligaţiile pe care le au în timpul procesului de înregistrare sistematică.

Scopul acestei informări este conștientizare cu privire la analiza care urmează a se face pentru fiecare locuință, consumul de energie necesar asigurării confortului precum și identificarea potențialelor soluții de creștere a eficienței energetice.

Acțiunea de identificare și inventariere se va face astfel:

1. identificarea locuințelor/lifturi

2. identificarea tipologiei locuințelor/lifturilor

3. analiza locuințelor în funcție de anul construirii, structura şi suprafața

4. stabilirea stării de degradare a locuințelor/lifturilor

5. stabilirea suprafeței construite şi suprafeței desfășurate a locuințelor

6. stabilirea necesității de intervenție asupra acestora.

Prin această actiune se urmărește reducerea consumului de energie pentru încălzirea blocurilor de locuințe ( efectul va fi  scăderea costurilor de intreținere la încălzire), diminuarea efectelor schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea independenței energetice, prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic (folosit la încălzire), ameliorarea aspectului urbanistic al localitătii,  susținerea creșterii economice și contracararea efectelor negative pe care criza financiară internațională actuală le poate avea asupra sectorului energetic și al construcțiilor, inclusiv prin utilizarea resurselor energetice naționale;, scăderea costurilor de întreținere; economii financiare anuale datorate măsurilor de creştere a eficienței energetice; creșterea condițiilor de confort interior în clădire;  îmbunătățirea calității sistemului energetic ce determină scăderea consumului anual de energie primară;  reducerea emisiilor de dioxid de carbon generate de consumul de energie, prin utilizarea eficientă a resurselor de energie și diversificarea surselor de producere a energiei;

De asemenea, în cadrul acestei campanii se va  face și  o informarea a  locuitorilor/proprietarilor clădirilor cu privire la modul de utilizare eficientă a energiei  precum și a stadiului de implementare al programului de reabilitare termică a blocului.

Campania demarează astăzi, 10 octombrie 2022 și se va desfășura pe parcursul a 11 luni.

Atenție! Informațiile personale (de ex. lista nominală a locatarilor/proprietari persoane fizice, datele personale, informațiile culese din interiorul apartamentelor etc.) oferite despre/de locatarii clădirilor ce urmează a fi inventariate prin acest serviciu sunt confidențiale.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.