Home / Sanatate / Caravana de screening din nou la Hirschmann Automotive TM SRL

Caravana de screening din nou la Hirschmann Automotive TM SRL

Distribuie

Toată luna octombrie, caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col este dedicată marilor angajatori.

Facem un apel, pe această cale, către toţi marii angajatori din judeţul Mureş şi din celelalte judeţe din Regiunea Centru să ofere femeilor angajate un dar al sănătăţii şi să solicite caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin în vederea testării gratuite Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă, din nou, în perioada 12-27 octombrie 2022, în localităţile Chirileu şi Sânpaul, la sediile companiei Hirschmann Automotive TM SRL.

În cadrul acestei acţiuni, femeilor cu vârsta între 24 şi 64 de ani le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 12-27 octombrie 2022 este următorul:

–        12.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 08.30;

–        13.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 14.30;

–        19.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL –– Sânpaul DN 1515C începând cu ora 08.30;

–        20.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Chirileu, nr. 1/A– începând cu ora 14.00;

–        26.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 08.30;

–        27.10.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 151C – începând cu ora 14.00.

“Screeningul făcut cu regularitate poate detecta din timp modificările celulare precanceroase sau a cancerului de col uterin. Depistarea precoce a acestor modificări, precum şi un tratament la timp şi corect, duce, de obicei, la vindecarea completă. Doamnelor şi domnişoarelor, atât în calitate de medic, cât mai ales ca mamă şi femeie, vă invit să puneţi grija pentru sănătate în topul listei dvs. de priorități! Având grijă de sănătatea voastră, aveți grijă de viitorul omenirii! Screeningul vă poate salva viaţa! Testaţi-vă!!!”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

Toate acţiunile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Proiectul derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în parteneriat cu  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, dedicat promovării prevenției și depistării precoce a cancerului de col uterin, pledează pentru a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivel regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.