LIVE: Investiție importantă pentru Spitalul Clinic Județean Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 623 Vizualizări

LIVE: Investiție importantă pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan, au prezentat miercuri, 12 octombrie, cu prilejul unei conferințe de presă, detalii despre proiectul ”Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”.

Proiectul are o valoare de 24.396.276 de lei, din care 13.765.399 de lei reprezintă cofinanțarea din bugetul Consiliului Județean Mureș și 10.630.876 de lei valoarea finanțării eligibile de la Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Termen de realizare, 31 decembrie 2023

Potrivit informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, proiectul își propune realizarea unor investiții în clădirea C12 a Spitalului Clinic Județean Mureș, iar 54% din buget va fi asigurat de către Consiliul Mudețean Mureș.

”Chiar dacă este depus de Consiliul Județean Mureș, cel care contractează și cel care efectiv va face demersurile pentru realizarea acestui proiect va fi Spitalul Clinic Județean Mureș. Acest proiect a fost depus pe 30 martie 2022, a fost declarat câștigător, și termenul de realizare este 31 decembrie 2023. În acest moment, suntem în faza în care se pregătește documentația de licitație și în decurs de câteva zile, sau o săptămână-două, va fi și pus pe site pentru licitație”, a menționat președintele Consiliului Județean Mureș.

”În cadrul acestui proiect vor fi dotate mai multe secții din cadrul Spitalului Clinic Județean, cum este Terapia intensivă, Urologia, Chirurgia generală, Cardiologia, Medicina internă, Gastroenterologia, Nefrologia, Chirurgie plastică, laboratoarele medicale și ambulatoriile de specialitate de pe strada Gheorghe Marinescu numărul 1”, a completat Péter Ferenc.

Infrastructură modernizată

Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș a explicat că prin intermediul proiectului se urmărește extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor de fluide medicale, a instalațiilor de detectare, semnalizare și alarmare incendii, a instalațiilor de ventilare și tratare a aerului și a instalațiilor electrice.

”Încercăm să completăm și să modernizăm partea de infrastructură în ceea ce privește fluidele medicale. Fluidele medicale sunt necesare prin faptul că la capul bolnavului trebuie să aducem oxigen, aer comprimat și totodată să putem să evacuăm gazele care rezultă de acolo. Totodată, pe lângă acestea avem și partea electrică și de conducere a acestor fluide. Proiectul va consta într-o ”fabrică de oxigen” care va asigura necesarul de oxigen întregii clădiri, tuturor secțiilor care sunt la nivelul clădirii de pe Marinescu 1, și în special pentru Terapie intensivă și bolnavul critic, lucru care este deosebit de important mai ales în situații critice, așa cum am avut deseori ocazia să trecem pe parcursul celor doi ani și jumătate aproape de pandemie. Este un proiect cu care Spitalul Clinic Județean Mureș își crește capacitatea și siguranța mai ales de asistență medicală, în special a bolnavului critic, și nu numai, și a bolnavilor care vor fi internați în secțiile din Marinescu 1”, a precizat dr. Ovidiu Gîrbovan, care a adus mulțumiri publice atât conducerii Consiliului Județean Mureș, cât și colegilor de la departamentul administrativ.

În cadrul aceleiași întâlniri cu mass media, dr. Ovidiu Gîrbovan a furnizat informații despre câteva din rezultatele așteptate în urma implementării proiectului: 122 de paturi de spitalizare dotate cu unități terminale de fluide medicale – oxigen și vacuum, 10 paturi de spitalizare dotate cu unități terminale de fluide medicale – oxigen și aer comprimat, vacuum, 7 paturi ATI dotate cu unități terminale de fluide medicale și 5 săli de operație dotate cu unități terminale de fluide medicale.

Totodată, clădirea va beneficia și de un sistem de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu și de depășire a concentrației maxime admise de oxigen.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE