A început a X-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni Sanatate
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 237 Vizualizări

A început a X-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni

Colegiul Farmacistilor Mureș în parteneriat cu Facultatea de Farmacie a UMFST “G.E.Palade” din Târgu-Mures, organizează a X-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni creditată cu 32 EFC pentu farmaciști și 12 EMC pentru asistenții de farmacie. Evenimentul a început azi, de la ora 9.00, în Aula Facultății de Farmacie și se desfășoară în perioada 13-14 octombrie 2022.

Un număr de 914 de persoane participă, fizic și online, interesați să afle informații utile pentru dezvoltarea profesională.

 „Este o ediție specială deoarece reunește în această Aulă a Faciltății de Farmacie, atât partea didactică, de învățământ farmaceutic, cât și partea de exercitare practică, fie că se regăsește  în farmaciile comunitare și de spital, fie în distribuție și producție. Anul 2022 a fost un an foarte greu, farmaciștii greu încercați și s-a dovedit că doar împreună putem învinge”, a declarat în deschidere farm. Nicoleta Logican, președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș.

În ultimii ani, la Facultatea de Farmacie a crescut numărul de specializări și locuri la rezidențiat, s-au introdus servicii medicale noi bazate pe pregătirea teoretică și dezvoltarea abilităților practice, devenind un model instituțional european.

„Cadre didactice și farmaciști practicieni vor încerca să aducă în fața dvs informații noi, de interes imediat sau de perspectivă, punându-și la un loc mințile și sufletele cu scopul de a clădi, de a constitui la ceea ce ne dorim cu toții, validarea profesională. Există în societate un cult al ignoranței alimentat de ideea falsă conform căreia nu suntem decât vânzători de medicamente și culmea! coincide cu perioada în care farmacistul a acumulat cele mai multe competențe, devenind pe lângă un profesionist al medicamentului, un bun consilier, bun manager, bun antreprenor, contabil. A rămâne conectat la ecosistemul universitar, a dezvolta un mediu corelativ între nevoile practicii farmaceutice și competențele furnizate de Universitate pentru evoluția profesiei și favorizarea integrării pe piața muncii, este o idee pentru care noi și dvs. luptăm împreună”, a declarat decan prof.univ.dr. Daniela-Lucia Muntean

Desfășurată sub sloganul ”Împreună pentru o profesie unită!”, agenda de prezentări cuprinde teme de actualitate ale domeniului farmaceutic și al sănătății cum ar fi: Serviciile farmaceutice – continuare din ediția 2021, calitatea în domeniul farmaceutic, legislație în exercitarea profesiei, situația economică actuală a farmaciilor comunitare din România, reglementări legislative necesare pentru menținerea lor precum, rolul farmacistului clinician în unitățile sanitare  și teme stiințifice medicale de interes.

„Exercitarea profesiei de farmacist nu poate fi decât asociată unei formări continue, iar aceasta presupune o serie de colaborări, informații, soluții și idei inovative pentru viitorul carierei noastre, dar înainte de toate pentru sănătatea semenilor noștri. Universitatea, care are o Facultate de profil, este într-un demers continuu, de armonizare, atât cu realitățile societății în care trăim, cât și cu realitățile academice și științifice cu care suntem într-o competiție, în primul rând cu noi înșine, mai apoi cu tot ceea ce reprezintă această activitate. Universitatea începe un proiect de învățământ dual unde formarea se face în egală măsură de către cadre didactice și piața muncii care are nevoie de un absolvent al vieții academice”, a declarat prorector prof. univ.dr. Klara Brânzaniuc.

Facultatea de Farmacie are tradiție în învățământul farmaceutic româno-maghiar de peste 70 de ani. Conferința Farmaciștilor Mureșeni se desfășoară în format hybrid, cu transmitere live on-line, pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare de farmaciști.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE