Asociația GIO și botezul a peste 350 de copii Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 578 Vizualizări

Asociația GIO și botezul a peste 350 de copii

Dr. Iulia Maria Rădeanu

De la un minut la altul viața unei femei se poate schimba în urma unui test de sarcină pozitiv. De la un minut la altul poate fi părăsită de partener din acest motiv, realizează că viața ei profesională nu a atins apogeul, că lipsa resurselor financiare o limitează și chiar îi încalcă acest drept de a avea un copil, că părinții și prietenii nu o vor înțelege și o vor blama, și că există încă alte multe motive pentru care vrea o întrerupere de sarcină. Cu cine să vorbească? Cui să-i spună problemele?

Dr. Rădeanu Iulia-Maria este fondatorul primului centru pro-viață din județul Mureș, Asociația GIO (Generații Iubite și Ocrotite). Aici femeile aflate în criză de sarcină, cu risc de a abandona copiii, sunt ajutate fizic, emoțional, spiritual. Un număr de 60 de copii au fost aduși pe lume datorită echipei GIO și alți peste 350 de copii botezați.

Dr. Iulia Maria Rădeanu, în curând Asociația GIO va organiza un amplu eveniment.

Da, pentru că toamna este vremea roadelor, vă propunem o întâlnire care ne va umple cămara sufletului. Sâmbătă, 15 octombrie 2022, la Hotel Grand din Târgu Mureș, etajul 3, va avea loc conferința intitulată „Actul medical în perspectivă creștină”, susținută de doi invitați distinși, un medic și un teolog: Prof. Univ. Dr. Miron Alexandru Bogdan și Conf. Univ. Dr. Nicolae Adrian Lemeni.

Cui se adresează acest dialog?

Întâlnirea se dorește a fi un dialog interdisciplinar în care se va discuta despre modul în care perspectiva creștină este complementară cu perspectiva medicală, amândouă contribuind la fortificarea sănătății omului în ansamblul său, trup și suflet. Acest eveniment este adresat comunității medicale din Târgu Mureș și tuturor celor care sunt interesați să aprofundeze relația dintre știința medicală și credință, actul medical privit din perspectiva pacient, medic și cum putem construi punți de legătură între trup și suflet.

Aș vrea sa reamintim cititorilor noștri activitatea Asociației GIO.

Conferința este organizată de Parohia caritativă „Sf. Ierarh Nicolae” din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, reprezentată de Pr. Marius Fărcaș și Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO).  Aceasta vine în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină, în momentul în care avortul apare ca o altă alternativă decât continuarea cursului firesc al sarcinii. Voluntarii asociației, medici, psihologi și specialiști în diferie domenii, oferă consilere gratuită femeilor, ajutând la nașterea multor bebeluși care, nu poate nu s-ar fi născut fară intervenția lor.

De asemenea, comunitatea asociației Gio oferă sprijin material și medical atât mamei care poartă în pântec o nouă viață cât și familiei acesteia.

Povestiți-mi, puțin, despre primul invitat.

Profesor de pneumologie al Universității Carol Davila din București, cât și al Universtității Paris-Sud, Miron Bogdan este unul dintre puținii specialiști care au crezut că e mai bine să se întoarcă acasă, decât să rămână „afară”. „Am considerat că pot să aduc în România ceea ce am învățat în Franța”. Patriotismul nu e de fațadă, are în el un resort adânc ancorat în dragostea de țară și de credința. Este autor și co-autor a mai mult de 250 lucrări științifice publicate în importante publicații medicale romănești și internaționale sau prezentate în importante manuale și monografii medicale românești. De asemenea, și-a adus aportul important la formarea a sute de studenți și medici rezidenți în specialitatea pneumologie, medicină internă și medicină generală.

Al doilea invitat este Adrian Lemeni.

Domnul conferențiar Adrian Lemeni va sosi tocmai de la București pentru a fi prezent în mijlocul nostru și pentru a ne oferi un scurt răgaz de reflecție asupra unuia dintre fundamentele credinței creștine, dar și al omenirii în general: iubirea jertfelnică și capacitatea acesteia transfiguratoare. Domnia sa predă Apologetică în cadrul Facultății de Teologie din București, prezentând tinerilor relațiile și raportul care există între știință și credință, construind astfel un dialog ziditor în ambele direcții; subliniind în acest dialog că nu trebuie să lepădăm cultura deoarece ea poate face să crească aluatul omenesc dincolo de măsura lui obișnuită. În trecut, a deținut funcția de Secretar de Stat pentru Culte, ocupându-se cu dârzenie și trudind la redactarea Legii pentru Culte din anul 2006. Dincolo de numeroasele publicații și cărți care au ieșit din osteneala acestuia, Adrian Lemeni a căutat întotdeauna să afirme puterea autenticității care dă viață în detrimentul oricărui sistem legalist care ucide viul, a căutat să se adreseze sufletului interlocutorilor săi, fie ei studenți sau oameni simpli, subliniind rolul esențial pe care îl are asumarea condiției de creștin. Mergând pe linia Sfinților Părinți, a arătat că cel mai important, atunci când faci un lucru, este duhul în care îl faci pe acesta, pentru că nevăzutul structurează văzutul. Iar baremul autenticei noastre raportării la viață este efortul continuu și susținut în tot ceea ce întreprindem.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE