Home / Sanatate / Intervenţie de osteoplastie humerus stâng cu alogrefă osoasă, la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş

Intervenţie de osteoplastie humerus stâng cu alogrefă osoasă, la Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş

Distribuie

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de dr. Remus Opriș, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, au realizat, în cursul zilei de 12 octombrie, cura chirurgicală a pseudoartrozei a treimii distale cu medie a humerusului stâng operat şi osteoplastia humerusului stâng cu alogrefă osoasă, unui pacient de 51 de ani.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 4 ore şi a constat în înlăturarea materialeului de osteosinteză degradat de la nivelul humerusului stâng, reconstrucţia axului rotaţional şi a lungimii humerusului stâng, cu două plăci anatomice şi şuruburi bicorticale şi osteoplastia humerusului stâng (umplerea defectului/ golului cu grefă osoasă).

”Starea şi evoluţia pacientului este una bună. Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din dr. Remus Opriș, medic primar ortopedie şi traumatologie, dr. Ioan Nemeș, medic primar ATI, dr. Virgiliu Cernit, dr. Silviu Gorbatovschi, dr. Loredana Conțiu, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie, dr. Oana Branea, medic rezident ATI. Grefa osoasă necesară pentru intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de dr. Andrei Nica”, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Intervenţia este a parta realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LSTGM aniversează 34 de ani de existență. Vezi lista evenimentelor omagiale organizate de ligă

Distribuie Liga Studenților din Târgu Mureș (LSTGM) împlinește vineri, 1 martie, 34 de ani de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.