Dan Rădulescu, Premiu pentru Cel mai bun actor Cultură
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

Dan Rădulescu, Premiu pentru Cel mai bun actor

Actorului Naționalului târgumureșean Dan Rădulescu, directorul artistic al Companiei Liviu Rebreanu, i s-a decernat în această seară, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galați, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal din cadrul Festivalului Național de Comedie, festival ajuns la cea de-a XXXIII-a ediție.

Juriul, alcătuit din cronicarul de teatru Mihai Brezeanu, actrița Naționalului bucureștean Tania Popa și regizorul Radu Nica, l-a recompensat pe Dan Rădulescu pentru rolul Ianke din comedia Take, Ianke și Cadâr pe care îndrăgitul actor al Companiei Liviu Rebreanu l-a jucat desăvârșit de convingător.

„Pentru inteligența rostirii și simțul remarcabil al comicului se acordă Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal lui Dan Rădulescu”, a fost anunțul juriului.

„Vă mulțumesc, este o onoare pentru mine (…) Le mulțumesc tuturor colegilor mei care evoluează în acest spectacol. De asemenea, îi mulțumesc juriului pentru acest premiu onorant. Și nu în ultimul rând, mulțumesc publicului gălățean care a fost atât de călduros și care ne-a răsplătit cu aplauze minunate în acea seară”, a spus Dan Rădulescu printr-o transmisiune audio în direct care a conectat Târgu Mureșul de Galați.

Trupa companiei Liviu Rebreanu a urcat pe scenă în 11 octombrie, pentru a juca piesa scrisă de Victor Ion Popa. Spectacolul regizat de Nicu Mihoc, scenograf – Horațiu Mihaiu, are următoarea distribuție: 𝙏𝙖𝙠𝙚 – Liviu Pancu, 𝙄𝙖𝙣𝙠𝙚 – Dan Rădulescu, 𝘾𝙖𝙙𝙖̂𝙧 – Costin Gavază, 𝙄𝙤𝙣𝙚𝙡 – Cristian Iorga, 𝘼𝙣𝙖 – Loredana Dascălu, 𝙄𝙩̦𝙞𝙘 – Csaba Ciugulitu, 𝙎𝙖𝙛𝙩𝙖 – Cristina Holtzli, 𝙂𝙞𝙥𝙨𝙮 – Ștefan Mura.

Take, Ianke și Cadâr a fost unul dintre cele nouă spectacole care au fost jucate în cadrul Festivalului Național de Comedie și au intrat în concurs pentru cele nouă premii anunțate, și anume Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Cea mai bună Regie, Premiul pentru Cea mai bună scenografie, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar, Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar și Premiul publicului.

Festivalul Național de Comedie care a debutat în 8 octombrie se încheie astăzi cu seara de gală, urmată de spectacolul Teatrului Excelsior din București, musicalul Familia Addams, prezentat în afara concursului.

Aplauze și felicitări și din partea noastră pentru acest premiu!

Vom reveni.

Sursa foto: Festivalul Național de Comedie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE