Home / Administratie / Cetatea Medievală a Sighișoarei va purta centură!

Cetatea Medievală a Sighișoarei va purta centură!

Distribuie

La sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov s-a semnat luni, 17 octombrie, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură de care beneficiază județul Mureș în următorii cinci ani, respectiv Centura ocolitoare a municipiului Sighișoara.

”Astfel, Sighișoara scapă de traficul infernal din localitate (E60), iar noi toți ceilalți ne vom bucura de o centură ocolitoare care să ne ușureze drumul pe axa nord-sud. Dacă, acest proiect și respectiv centura municipiului Reghin vor fi finalizate în următorii ani putem afirma cu încredere că județul Mureș intră pe făgașul normal al asigurării unor linii de tranzit eficiente și rapide pe întreg teritoriul.

Suntem conștienți totuși că cea mai mare aglomerare urbană a județului – Târgu Mureș – are mare nevoie de finanțarea a minim trei ”tronsoane” de centuri ocolitoare pentru a devia traficul de tranzit din interiorul orașului, dar asta depinde mult de administrația locală și județeană. Iar din informațiile pe care le deținem aceste proiecte sunt în lucru”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Dumitrița Gliga, președintele interimar al PSD Mureș.

Contractul are o valoare de 257.772.291,56 de lei, fără TVA, iar durata de execuție este de 38 de luni (14 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție). Perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni.

”Varianta de ocolire Sighișoara este localizată în județul Mureș și are o lungime de 13,057 kilometri și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la kilometri 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la kilometrul 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur. Urmează ca executantul să deoună garanția de bună execuție, în maxim 20 de zile, apoi DRDP Brașov va emite ordinul de începere a lucrărilor, proiectare, apoi execuție”, a mai precizat deputatul Dumitrița Gliga.

Centura de ocolire va fi realizată de Asocierea SC Clean Prest Activ SRL – SC T Dancor Romconstruct SRL – ILCI Insaar Sanayi VE Ticaret A.Ș. – SC Proiect – Construct Regiunea Transilvania SRL”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.