Schimb imobiliar aflat pe agenda Consiliului Local Târgu Mureș, în atenția OLAF și DNA?!? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 544 Vizualizări

Schimb imobiliar aflat pe agenda Consiliului Local Târgu Mureș, în atenția OLAF și DNA?!?

Un cititor pe nume Alexa Alionesi a atras atenția luni, 17 octombrie, prin intermediul unui e-mail expediat redacției Zi de Zi, redactia@zi-de-zi.ro, cu privire la un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Târgu Mureș de marți, 18 octombrie.

Proiectul vizează un schimb de imobile între Primăria Municipiului Târgu Mureș și societatea Ropharma SA, și este vital autorităților locale din ”Orașul Trandafirilor” pentru obținerea unei finanțări PNRR în valoare de 9,7 milioane de euro pentru implementarea proiectului ”Muzeu al fotografiei şi tehnicii foto”.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul editat al e-mailului:

”Marți, 18 octombrie 2022, Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș se întrunește, în ședință extraordinară, pentru a încerca, din nou, să adopte o serie de hotărâri privind rezolvarea situației imobilului situat în strada Bolyai nr. 18 în vederea finanțării, prin PNRR, a proiectului ”Muzeului Fotografiei”. După o primă încercare eșuată de a realiza un schimb de terenuri se încearcă, din nou, același lucru deși Prefectura Mureș a notificat acele hotărâri. Mai mult se ridică o întrebare de bun simț: cum de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene acceptă ca un solicitant (Primăria Târgu Mureș) care nu a putut face dovada proprietății în vederea finanțării (condiție de eligibilitate) la data depunerii să mai poată reveni cu documente asupra acestui aspect chiar dacă termenul limită al depunerii proiectelor a expirat? Dacă aceste hotărâri vor trece se vor transmite sesizări către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și DNA Central, fiind evident faptul că aceste ”încercări cu orice preț” au un cu totul alt substrat și dacă ne gândim că este vorba de suma neverosimilă de 10 milioane de euro.

Iată, în câteva puncte, motivele pentru care aceste proiecte de hotărâre nu ar trebui adoptate de către consilierii târgumureșeni

1. Care sunt punctele notificate de Prefectură la cele două HCL-uri notificate ca fiind ilegale? Cum se rezolvă și după ce toate sunt rezolvate să se supuna votului materialele de PHCL?

2. Ghidul solicitantului la data depunerii prevede clar că trebuie să fii proprietar tabular, ce rost are schimbul dacă ghidul prevede clar această clauză? Există de la MIPE adresă că se acceptă ca la data depunerii să nu fii proprietar? Să se analizeze PHCL după ce există de la MIPE această confirmare, altfel nu are rost schimbul.

3. Există votat un HCL pentru negocierea garajului, cum se rezolvă cu garajul și cu ceilalți coproprietari, că nu s-a făcut HCL pentru cumpărarea garajului!

4. Schimbul cu Ropharma se face la valoarea fixată pe baza expertizelor întocmite la data când s-a făcut primul schimb care a fost notificat de prefect, apoi s-a revocat HCL că erau probleme cu: expertiza, cu evaluarea prețului, cu investiția făcută de chiriaș, etc.?

5. Punctul 4 din PHCL nu se poate supune votului atâta timp cât există contract de închiriere în curs, altfel HCL o să fie ilegală.”

Cotidianul Zi de Zi a scris despre acest subiect duminică, 16 octombrie, iar textul poate fi lecturat la următoarea adresă web:

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE