Al. Cistelecan, ”scriitor la școală” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

Al. Cistelecan, ”scriitor la școală”

Criticul literar Al. Cistelecan va susține câte o oră specială de literatură română la trei clase de la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș miercuri, 19 octombrie, prin amabilitatea profesoarelor de Limba şi literatura română Consuela Pop, Maria Motorga şi Melania Bândilă.

Al. Cistelecan este considerat de mai mulți critici literari și editorialiști unul dintre cei mai importanți și influenți critici literari români contemporani, fiind acreditat drept unul dintre cei mai buni și mai rafinați critici de poezie ai României. A scris în majoritatea revistelor literare și culturale din România și este autorul a numeroase cărți. Cel mai recent titlu este „Fete pierdute. Notițe pentru o istorie a poeziei feminine românești“ (Editura Cartier, 2021).

Despre proiect

”Scopul proiectului este promovarea lecturii și a literaturii contemporane în rândul publicului tânăr, prin organizarea de întâlniri între elevi de liceu și scriitori de limbă română și scriitori de limbă maghiară.

Fiecare dintre autorii invitați, cu o excepție, va fi oaspetele unuia dintre liceele partenere, pe parcursul unei zile de școală. Acesta va susține câte o oră de literatură pentru elevi din trei clase. Autorii invitați în cadrul ediției din acest an sunt: Andreea Pop, Al. Cistelecan, Andrei Ruse, Alexandra Felseghi, Mărcuțiu-Rácz Dóra, Székely Csaba, Balázs Imre József și Kész Orsolya”, au transmis reprezentanții proiectului.

În total, până la finalul lunii noiembrie vor beneficia de orele susținute de scriitori elevi din 30 de clase, de la cinci licee din Târgu Mureș – aproximativ 750-800 de elevi.

Liceele partenere sunt: Colegiul Național „Unirea”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș și Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”.

Un scurt bilanț

”În cadrul edițiilor precedente au beneficiat de întâlnirile cu autori români și maghiari peste 2.300 de elevi și 25 de cadre didactice din opt licee târgumureșene. Proiectul ”Scriitori la școală”, ediția 2022, este cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș, în urma concursului pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor și programelor culturale. Sponsorul proiectului este compania REEA”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE