Centrul Târgu Mureș EON-XR, operațional Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 673 Vizualizări

Centrul Târgu Mureș EON-XR, operațional

Înființarea Centrului Târgu Mureș EON-XR este parte integrată a proiectului “Educație în realitatea augmentată în Municipiul Târgu Mureș”, depus în cadrul programului EON Grant Guarantee, în conformitate cu prevederile contractului încheiat în data de 23 august 2021, a informat marți, 18 octombrie, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, proiectul are ca scop o colaborare interinstituțională bazată pe educație, cercetare și dezvoltare printr-o platformă de realitatea virtuală și augmentată pentru 5.000 de elevi, studenți și profesori, pentru o perioadă de 5 ani.

”Punând la dispoziție în mod gratuit cele 5.000 de licențe educaționale ale platformei corporației EON Reality, dar și Centrul Târgu Mureș EON-XR pentru utilizare vom oferi elevilor, studenților și profesorilor din 16 licee/ școli profesionale și patru universități din municipiul Târgu Mureș posibilitate de a ține pasul cu descoperirile de ultimă oră ale tehnologiei digitale. De asemenea, prin formarea și educarea în tipul de tehnologii imersive, elevii și studenții vor putea accesa mult mai facil actuala piață a muncii, aflată într-o rapidă transformare și automatizare. Centrul este dotat cu diferite echipamente și instrumente tehnice necesare pentru învățarea aplicată cu ajutorul realității virtuale și augmentate. Aceste echipamente sunt puse la dispoziția utilizatorilor, elevi și profesori, membrii tuturor instituțiilor de învățământ partenere, în mod gratuit”, se menționează în comunicat.

În program au aderat 16 licee și colegii și patru universități din municipiul Târgu Mureș: Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național Pedagogic “Mihai Eminescu”, Colegiul Național ”Unirea”, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”, Liceul Tehnologic „Aurel Perșu”, Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic ”Electromureș”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai”, Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu”, Liceul Tehnologic “Traian Vuia”, Liceul Teologic Romano-Catolic “II. Rákoczi Ferenc”, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, Liceul Vocațional de Artă, Liceul Vocațional Reformat. 

”Studenții care vor beneficia de acest tip de educație sunt cei de la  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea Sapientia, Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Târgu Mureș”, se mai precizează în informare.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE