Investiție ”verde”, de 180.000 de lei, pentru compania Aages Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Investiție ”verde”, de 180.000 de lei, pentru compania Aages

Aages SA Sângeorgiu de Mureș, societate listată la Bursa de Valori București, a semnat un contract de finanțare nerambursabilă cu Ministerul Energiei aferent programului “Electric Up” în vederea instalarii unui sistem de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere de 38 kWp. Aceasta va fi utilizată pentru susținerea consumului propriu de energie aferent activităților operaționale, precum și pentru funcționarea unei stații de reîncarcare pentru vehicule electrice.

Potrivit informațiilor furnizate de către Molnár Gábor-József, director general al Aages SA, valoarea proiectului este de 180.000 de lei, iar perioada de implementare a investiției este de 12 luni.

”Prin implementarea proiectului se urmărește în principal reducerea consumului de energie din surse convenționale rezultat din exploatarea echipamentelor, utilajelor și instalațiilor de lucru. De asemenea, având în vedere faptul că activitatea postvânzare a instalațiilor și subansamblelor produse de Aages SA presupune și deplasarea la clienți pentru lucrări de service și mentenanță, societatea intenționează să achiziționeze un autoturism electric care urmează să fie încărcat la stația de reîncărcare inclusă în acest proiect”, a precizat Molnár Gábor-József.

Totodată, directorul general al Aages SA a mai informat că ”în urma realizării investiției se va reduce cu circa 30% costurile cu energia din surse convenționale – combustibili fosili, energie electrică, aliniindu-se strategiei asumate privind protecția mediului și utilizarea într-o măsura din ce în ce mai însemnată a surselor regenerabile de energie.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE