Home / Slider / “Construim Destine” își continuă parcursul în județul Mureș

“Construim Destine” își continuă parcursul în județul Mureș

Distribuie

În cadrul programului Construim Destine un program educațional vocațional de explorare a opțiunilor de carieră, aflat la ediția a III-a, cu sprijinul NEPI Rockcastle și în colaborare cu DGASPC Mureș, tinerii din sistemul de protecție a copilului au participat la ateliere de dezvoltare personală și la o vizită exploratorie la Shopping City Târgu-Mureș.

Atelierele au fost organizate cu scopul explorării a doua aspecte esențiale în procesul de dezvoltare a tinerilor: motivație și atitudine. Motivația pornește din interior și avem nevoie de ea pentru a ne îndeplini obiectivele, atât personale, cât și profesionale. Niciun obiectiv nu este atins fără să întâlnim obstacole pe parcurs și fără să depășim aceste obstacole. Tinerilor le-au fost prezentate modurile prin care își pot dezvolta motivația intrinsecă și prin care își pot consolida o încredere în sine mai stabilă: „Te învață să îți alegi un scop în viață. Îți oferă mai multă încredere de sine.”

În cadrul atelierului despre atitudine, trainerul a abordat împreună cu tinerii următoarele aspecte: Atitudinea mea de la începutul unei activități îmi afectează rezultatul mai mult decât orice altceva. Atitudinea mea faţă de ceilalţi adesea determină atitudinea lor faţă de mine.

Vizita exploratorie s-a desfășurat în cadrul centrului comercial Shopping City Târgu-Mureș. Aici tinerilor li s-a explicat cum funcționează lucrurile în spatele cortinei a zecilor de magazine care intră în componența Shopping City Târgu-Mureș. Echipele de Management și de Marketing, Departamentul Tehnic, Departamentul de Securitate și cel de Curățenie le-au prezentat tinerilor situațiile cu care ei se confruntă zilnic. Tinerii au fost foarte interesați de situațiile limită pe care le-au expus departamentele, în special cele care lucrează în mod direct cu clienții.

Și angajații centrului comercial au fost curioși să afle mai multe aspecte referitoare la activitatea unui tânăr din grup care este voluntar la SMURD. A fost adusă în discuție procedura în cazul în care un client al centrului comercial ar suferi un infarct, context în care tinerilor le-a fost prezentat aparatul standard de resuscitare.

Mulți dintre tinerii participanți și-au exprimat dorința de a lucra în cadrul diverselor departamente și în magazinele pe care le-au vizitat: „A fost o experiență unică. Mi s-a părut foarte interesant, managerul magazinului a fost foarte pregătit. Pot să spun că m-a influențat.”

„Mergeți la ateliere! Este o experiență unică, veți învața foarte multe, pe plan profesional, dar și în viață. Sunt lecții bune și chiar merită.”

“Construim Destine“ este implementat în județele Neamț, Mehedinți și Mureș, cu sprijinul celor trei centre comerciale locale din portofoliul NEPI Rockcastle: Shopping City Piatra-Neamț, Shopping City Târgu Mureș și Severin Shopping Center. Proiectul are în derulare activități la care participă în total 90 de tineri din cele trei județe.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.