Mureș: Percheziții la persoane bănuite de falsificare de bani Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 311 Vizualizări

Mureș: Percheziții la persoane bănuite de falsificare de bani

Polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au efectuat, în data de 17 octombrie, cinci percheziţii domiciliare în municipiul București și în județul Neamț, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede, punerea în circulație de valori falsificate străine, înșelăciune, fals privind identitatea și uz de fals.

”În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada  6 – 7 iunie 2022, la patru case de schimb valutar din județele Harghita și Mureș, s-a prezentat un bărbat, care, utilizând acte de identitate false (românești și slovace), ar fi pus în circulație 23 de bancnote cu valoarea nominală de 500 de euro, contrafăcute. În urma activităților specifice efectuate, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş au identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani. În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate: un aparat pentru verificarea autenticității bancnotelor, patru peruci, 5.550 de lei, 1.200 USD, 6.100 de euro, trei telefoane mobile și trei laptopuri”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, a fost pus în executare un mandat de aducere, iar, după audierea persoanei bănuite, organele de cercetare penală ale poliției judiciare au dispus luarea măsurii preventive a reținerii, pentru 24 ore, față de acesta. 

”Ulterior, la data de 18 octombrie, magistrați au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale al Poliției Române. De asemnea, activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Oficiului Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, SCCO Neamț, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române și din cadrul IJJ Neamț”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE