Dealurile Uilei”, produse cu gust de amintiri gastronomie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 352 Vizualizări

Dealurile Uilei”, produse cu gust de amintiri

Acum aproximativ o săptămână, în Piața Trandafirilor din Târgu Mureș, producători locali mureșeni au sărbătorit Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, unde s-au întâlnit cu oameni dornici să guste din preparate și roade îndepărtate celor din marile magazine, mai naturale și făcute cu mai multă dragoste.

Oamenii nu caută ce n-au gustat niciodată, caută ce au gust și le-a rămas întipărit în papilele gustative, amintindu-le de locuri, de oameni, de stări. Tocmai de aceea, produsele „Dealurile Uilei” se bucură de un mare succes, pentru că cine le gustă, se întoarce ori acasă, ori în copilărie, ori trăiește clipa și aroma. La evenimentul din centrul orașului a participat și Emil Cornel Tămășan, din satul Uila, comuna Batoș, care a adus special de acolo, produsele „Dealurile Uilei”, pe care le-a și prezentat cu bucurie.

Zacuscă specială și o noutate, șerbetul

„Primul suport al standului e dedicat celor șapte feluri de zacuscă. Cea mai bine vândută e zacusca clasică, zacusca cu vinete și cea mai bună zacuscă, sigur că e zacusca cu hribi. Pe lângă cele două nominalizate, mai avem zacusca cu vinete ușor picantă, zacusca cu fasole, zacusca cu ghebe, zacusca cu vinete și ciuperci, acestea fiind de cultură, respectiv champignon”, a prezentat acesta partea standului cu zacuscă.

Trecând apoi la partea de produse mai dulci, Emil Cornel Tămășan a împărtășit:„ La suportul următor avem sortimentul de siropuri, incluzând vreo 22 de feluri de sirop. Tot ce se poate prelucra din fructe din ferma proprie sau din flora spontană și se pretează pentru a obține un sirop delocios, încercăm să producem. Pe urmă avem produsele macerate, slab alcoolice care constituie deliciul pofticioșilor și al doritorilor de băuturi deosebite. Mai avem sortimentul de dulcețuri, cu sau fără zahăr. Sigur că vedeta standului în această perioadă este silvoița, care e un magiun de prune fără zahăr adăugat. Urmează sortimentul de compoturi făcute cu fructe de cultră din ferma proprie. O altă noutate sunt sortimentele de șerbet, pe care am încercat să le faci tot din producția proprie, pentru că pe mai mergem prin țară la târguri, se solicită acest produs. Avem șerbetul de zmeură, am mai avut și șerbetul de trandafiri și o să producem în continuare și din alte fruncte. Prin excelență, șerbetul este un produs extrem de dulce, în care zahărul este dominant. Consistența lui este tare și nu curge deloc”.

Specialele mere de Batoș…

 „Tot în vogă în această perioadă, avem ardei capia copți, avem și cele două sortimente de ciolomadă, adică ciolomada clasică sau ușor picantă. Sigur, mai avem și tradiționalele murături de casă, cu oțet sau în saramură. Ca noutate, așa cum ziceam, avem dulcețurile fără zahăr, fără îndulcitor, deci practic doar dulceața fructului se găsește în produsele respective. Avem chiar și nuci de toamnă, iar pentru acest târg am adus și trei soiuri de mere, care sunt foarte apreciate de consumatori, care sunt mai deosebite față de ceea ce se găsește pe piață, mai exact Patul, Renet de Canada, Parmen Auriu. Mai aveam acasă și alte soiuri de mere consacrate, dar din grabă n-am reușit să aduc azi. Aveam Golden, Delicios și multe altele care se găsesc mult mai ușor la toate standurile. Sunt soiuri de mere vechi, cu care au crescut și au trăit părinții noștri, mai mult, sunt soiuri recomandate pentru persoanele cu afecțiuni diabetice, tocmai de asta, persoanele mai în vârstă le cunosc și le cumpără. Avem produse în miniatură de diverse capacități, de la borcanele de 45 ml, la sticluțele de 50 ml sau 100 ml, în care se găsesc toate sortimentele pe care le avem sau băuturile licoroase. Sunt sticluțe practice, bune pentru cadouri, bune să le ai la tine de nevoie, în buzunar”, a mai povestit Emil Cornel Tămășan, reprezentant și producător „Dealurile Uilei”.

Iar pentru cei care au ratat târgul din 10 octombrie, pot descoperi produsele aceastea  accesând site-ul oficial, http://www.dealurileuilei.ro/, iar ulterior le pot și comanda, prin apel telefonic la 0744869436 sau 0752491925 sau prin email, la adresa dealurileuilei@gmail.com. Norocoșii din Târgu Mureș sau din împrejurimi (+15 km) beneficiază de transport gratuit.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE