Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 341 Vizualizări

Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu Mureș

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 27 octombrie, de la ora 14.00, la o ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic Zonal – reconformare zonă din UTR ”CP3” în UTR ”CP3z” pentru construire spații multifuncționale de interes municipal și extramunicipal (birouri, spații de cazare, reprezentanțe de firme, servicii profesionale, locuințe colective, etc.)”, cu regulamentul local de urbanism aferent strada Gheorghe Doja nr. 24; 26 – 28 – 30. Iniţiator: SC Triple Properties SRL.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism ”Plan Urbanistic Zonal – stabilire reglementări şi reconformare clădire cu funcţiunea de alimentaţie publică şi construire anexe necesare funcţionării”- modificare parțială prevederi P.U.Z. aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 331/28 noiembrie 2017, cu regulamentul local de urbanism aferent. Inițiator: Meeru Investment SRL.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței juriului pentru concursul de soluții ”Centru de desfacere produse alimentare și nealimentare” – Piața Cuza Vodă, Târgu Mureș.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 89/2022 referitoare la aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Exploatare și Întreținere a Parcărilor cu plată și Zonelor de Staționare cu Plată pe domeniul public.

5. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei la Contractul de delegare a gestiunii prin concesiune a fondului locativ de stat, inclusiv a imobilelor cu altă destinație decât cea de locuință, nr. 8 din 23 martie 2020, în sensul eliminării din contract a imobilelor situate în Târgu Mureș, strada Iuliu Maniu nr. 3, strada Poștei nr. 1, strada Dezrobirii nr. 12, strada Prieteniei nr. 7 și strada Margaretelor nr. 17-18.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 65 metr pătrați situat pe Bulevardul 1848 nr. 15 aparţinând domeniului privat al Municipiului Târgu Mureş.

7. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a diferenței de teren în suprafață de 2,545 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, pe strada Gheorghe Marinescu nr. 6, ap. 2, către Breja Béla și soția Nagy Cornelia.

8. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 120 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, strada Moldovei fără număr, teren aferent construcției, către SC Roblank Com SRL.

9. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 8,5 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, pe strada Argeșului, nr. 16/B, ap. 24, către Bălașa Theodor-Leonard și Bălașa Anca-Delia.

10. Proiect de hotărâre privind concesionarea directă a terenului în suprafață de 75 metri pătrați situat în raza teritorială a Municipiului Târgu Mureș, pe strada Pavel Chinezu nr. 10, teren aferent construcției, către Fundația Rheum-Care.

11. Proiect de hotărâre privind numirea în calitate de reprezentanţi ai Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş, cu atribuţiile aferente în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Târgu Mureş, în anul şcolar 2022-2023.

12. Proiect de hotărâre privind numirea în calitate de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş, în consiliul de administraţie al Centrului Județean de Excelență Mureș, în anul şcolar 2022-2023.

13. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public a terenului în suprafaţă de 1.176 metri pătrați situat în Municipiul Târgu Mureş, strada Margaretelor nr. 17-18.

14. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 10 metri pătrați din Târgu Mureş, strada Preot Ștefan Rusu nr. 9 în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureş de la Lupu Orlando-Lucian şi soţia Lupu Adriana-Ionela.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea elaborării Proiectului tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții de utilitate publică locală „Pod de legătură peste râul Mureș, zona Aleea Carpați”.

16. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş, pentru perioada noiembrie 2022 – ianuarie 2023.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Articolului nr.3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 182/27 mai 2021 referitoare la Programul multianual de interes local susținerea familiilor cu minim trei copii și cu domiciliul în Municipiul Târgu Mureș, prin înlesnirea accesului acestora la serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureș.

18. Proiect de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unor bunuri aparținând Municipiului Târgu Mureș – Direcția Școli, către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

19. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 136 din 29 aprilie 2022.

20. Proiect de hotărâre privind actualizarea componenței Comisiei locale de ordine publică constituită la nivelul municipiului Târgu Mureș prin Hotărârea Consiliului Local nr. 222 din 3 decembrie 2020.

21. Proiect de hotărâre privind actualizarea componenței comisiei locale de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul Consiliului Local Municipal Târgu Mureș înființată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 8 din 9 noiembrie 2020.

22. Proiect de hotărâre privind modificarea articolului I din Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 31 din data de 27 ianuarie 2022 referitoare la completarea articolului 6 din Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 241 din 17 decembrie 2020 privind bugetarea participativă la nivelul municipiului Târgu Mureș.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor facilități/gratuități la transportul public în comun pentru diferite categorii sociale și persoane cu domiciliul în Târgu Mureș, precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș.

24. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie pe trimestrul III anul 2022, pentru Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Târgu Mureș.

25. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei 1 a Hotărârii Consiliului Local nr. 241 din 17 decembrie 2020 privind bugetarea participativă la nivelul Municipiului Târgu Mureș.

26. Proiect de hotărâre privind modificarea Anexei 1 a Hotărârii Consiliului Local municipal Târgu Mureş nr. 133 din data de 29 aprilie 2022 referitoare la aprobarea încheierii unor acorduri de colaborare în vederea realizării în parteneriat a unor evenimente culturale, sportive și educaționale de interes public local care se desfășoară în anul 2022.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE