Home / Cultură / Muzeul Memorial ”Petőfi Sándor” din județul Mureș, reabilitat și reamenajat

Muzeul Memorial ”Petőfi Sándor” din județul Mureș, reabilitat și reamenajat

Distribuie

Aleșii locali din comuna Albești au aprobat, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru care a avut loc în data de 12 octombrie 2022, documentația topo-cadastrală intocmită de expertul topograf ing. Raul Gogoașă, în vederea actualizării datelor tehnice topo-cadastrale ale imobilului alcătuit din teren, clădire muzeu și anexe ”Casa memorială Petőfi Sándor”, înscris în C.F. nr. 55322 Albești.

Potrivit primarului comunei Albești, Nicolae Șovrea, imobilul respectiv a fost aprobat în Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al comunei Albești prin Hotărârea nr. 7 din 15 mai 2001 luată de Consiliul Local Albești.

”La ora actuală prin lucrarea cadastrală întocmită de expertul topograf ing. Raul Gogoașă, contractat de Primăria comunei Albești, înregistrată cu numărul 9338 din 5 octombrie 2022 au fost actualizate datele topometrice în sensul că au fost efectuate măsurătorile topografice în sistemul de proiecție Stereo 70, s-a întocmit geometria imobilului, în urma actualizării rezultând suprafața de 3.975 de metri pătrați în locul celei de 3.600 de metri pătrați cum figurează evidențiată conform Hotărârii Consiliului Local numărul 7 din 15 mai 2001”, a precizat Nicolae Șovrea.

Totodată, primarul comunei Albești a explicat că actualizarea se impunea ”ca urmare a necesității efectuării unor investiții de reabilitare și reamenajare a muzeului”, acesta intrând ”într-un amplu proiect derulat prin Consiliul Județean Mureș.”

”Pe de altă parte, fiind vorba în speță de o suprafață care nu a fost actualizată de foarte mulți ani, și având în vedere că în zonă au fost identificate și suprafețe de teren aparținând persoanelor fizice s-a considerat absolut necesară efectuarea unei lucrări topografice de identificare exactă a terenului care este aferent construcțiilor din cadrul Muzeului Petőfi Sándor, și care figurează în evidențele de carte funciară ca aparținând Statului Român”, a conchis Nicolae Șovrea.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevul Leonard Buta, în concert la Palatul Culturii

Distribuie Sala Mare a Palatului Culturii a găzduit joi, 21 martie, de la ora 19.00, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.