Doliu la Teatrul Național Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1798 Vizualizări

Doliu la Teatrul Național Târgu Mureș

Rămas bun, Klára Tompa (1973-2022)…

Am aflat cu tristețe că Klára Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calitățile sale umane și artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieți și cariere ne-a lăsat ca moștenire nenumărate amintiri minunate. Teatrul Național Târgu-Mureș și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică.

Klára Tompa s-a născut pe 10 noiembrie 1973 la Târgu-Mureș. A urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între 1994 și 1998, iar din 1998 până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș. De asemenea, din 1998, a predat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș la clasa mai multor generații de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical. În scurta sa carieră a interpretat peste patruzeci de roluri pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar activitatea sa artistică a fost recompensată cu numeroase premii. Calitățile sale au situat-o, pe bună dreptate, în rândul artiștilor de valoare.

Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere.

Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!

(Teatrul Național Târgu Mureș şi Universitatea de Arte din Târgu Mureș / Foto: Hodgyai István)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE