Home / Politic / UDMR Târgu Mureș explică de ce nu a votat proiectul podului dintre Unirii și Aleea Carpați

UDMR Târgu Mureș explică de ce nu a votat proiectul podului dintre Unirii și Aleea Carpați

Distribuie

Consiliul Local Târgu Mureș a respins joi, 27 octombrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, elaborarea Proiectului tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții de utilitate publică locală „Pod de legătură peste râul Mureș, zona Aleea Carpați”.

Proiectul a fost inițiat de către grupul consilierilor locali PNL și prevede realizarea unui nou pod peste râul Mureș, care să facă legătura între cartierele târgumureșene Unirii și Aleea Carpați, iar după aproape două ore de la finalizarea ședinței Biroul de presă al UDMR Târgu Mureș a remis un comunicat de presă intitulat ”Avem nevoie de un nou pod peste Mureș!”, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

”UDMR Târgu Mureș este conștientă de faptul că realizarea unui nou pod peste Mureș este esențială și în interesul tuturor locuitorilor din Târgu Mureș.

De aceea, susține orice hotărâre a Consiliul Local care este pregătită atât din punct de vedere legal cât și tehnic și care ține cont de nevoile cetățenilor de pe ambele maluri.

Proiectul de hotărâre prezentat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local nu a îndeplinit aceste condiții. Nu a fost pregătit în mod corespunzător din punct de vedere juridic, cea mai importantă deficiență fiind faptul că proiectul nu a fost supus unei dezbateri publice. În plus, pregătirea unui nou studiu de trafic bazat pe condițiile actuale de circulație este un pas esențial, deoarece zona construită a orașului s-a schimbat din 2015 și numărul de mașini a crescut semnificativ.

Cu acest aspect am căzut de comun acord cu aproape toți consilierii, mai puțin cu inițiatorilor proiectului de hotărâre.

UDMR Târgu Mureș nu poate accepta pregătirea superficială a unei astfel de investiții și dorește să găsească o soluție pe termen lung care să fie satisfăcătoare pentru toată lumea, ținând cont de interesele orașului.

Noi, în calitate de membrii ai Organizației UDMR Târgu Mureș considerăm inacceptabilă urgentarea unei astfel de investiții uriașe, fără a face o diligență și o minuțiozitate a detaliilor, astfel de demersuri nu sunt în interesul orașului, ele sunt în interesul unui partid politic.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.