Home / Administrație / Finanțări nerambursabile pentru cultele religioase din Bălăușeri

Finanțări nerambursabile pentru cultele religioase din Bălăușeri

Distribuie

Reprezentanții Primăriei comunei Bălăușeri au anunțat recent, prin intermediul unui comunicat de presă făcut public pe pagina web a instituției, www.balauseri.ro, un anunț public privind acordarea de finanțări nerambursabile cultelor religioase recunoscute de lege, care își desfășoară activitatea în comuna Bălăușeri, pentru anul 2022.

Potrivit documentului, obiectivul programului anunțat este asigurarea de sprijin financiar ”unităților de cult aparținând cultelor religioase recunoscute, în vederea realizării unor lucrări de reparații curente și de capital.”

”Atribuirea cotnractelor de finanțare se face în limita fondurilor publice alocate cultelor religioase prin bugetul pe anul 2022 al Comunei Bălăușeri. Suma prevăzută în buget este de 30.000 de lei. O unitate de cult poate beneficia de maximum 1/5 din suma disponibilă, adică suma de 6.000 de lei”, se arată în document. În ceea ce privește cheltuielile considerate eligibile pentru a fi finanțate, acestea sunt următoarele: lucrări de consolidare, lucrări de reparații curente inclusiv intervenții urgente de salvare, lucrări de finisaje, instalații interioare, restaurare componente artistice – pictură, elemente de piatră, lemn. ”Evaluarea proiectelor unităților de cult în vederea acordării finanțării nerambursabile se realizează de către Comisia de evaluare și selecționare constituită prin Dispoziția primarului Comunei Bălăușeri”, mai menționează sursa citată.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Legea USR „Fără Penali în administrația locală” adoptată în Parlament

Distribuie Persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida și nu vor mai putea fi …