Av. Stelian Doru Cătană, noul președinte al Despărţământului Reghin al Astrei Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 574 Vizualizări

Av. Stelian Doru Cătană, noul președinte al Despărţământului Reghin al Astrei

Sala mare a Bibliotecii Municipale „Petru Maior” din Reghin a găzduit miercuri, 26 octombrie Adunarea Generală a Despărţământului Reghin al Astrei prilej cu care a fost aleasă noua conducere a asociației. Adunarea, prezidată de prof. dr. Florin Bengean, membru al Comitetului Central al Asociaţiunii ASTRA şi preşedinte al Despărţământului Reghin al Astrei, pr. protopop Vârva Valentin-Ştefan, vicpreşedinte al despărţământului şi Frandăş Ilie-Simion, secretarul despărţământului, a avut pe ordinea de zi trei puncte, comunicarea ştiinţifică „Personalităţi ale Astrei reghinene” susținută de prof. dr. Florin Bengean , prezentarea raportul de activitate al Despărţământului Reghin al Astrei și alegerea preşedintelui şi a comitetului de conducere.

În cadrul procedurii de alegeri pentru preşedinte şi comitetul de conducere al despărţământului, prof. Gheorghe Dărăban a făcut propunerea ca să fie aleşi de adunare preşedintele şi membrii comitetului de conducere aflaţi în funcţie până acum. La rândul său, Ilie-Simion Frandăş și-a exprimat intenția de a nu mai candida pentru un nou mandat de secretar, doar pentru o funcție de membru, propunându-l pentru funcția de președinte pe avocatul Stelian Doru Cătană, respectiv pe pr. Teodor Vasile Roşca, pentru funcţia de secretar. Au mai fost nominalizați pentru funcţiile noului comitet de conducere pr. protopop Valentin Vârva pentru funcția de vicepreşedinte, pr. Vasile Chiorean, pr. Nicolae Fiţ, prof. dr. Florin Bengean, Ilie Frandăş, Ioan Cocean, Cornelia Butilcă pentru funcția de membru. Cei propuşi au acceptat candidaturile după care s-a procedat la votare. La numărarea voturilor s-a constatat că toţi candidaţii au fost votaţi în unanimitate, fără nici un vot împotrivă.

Noul vicepreședinte, pr. protopop Valentin Ştefan Vârva a mulţumit adunării pentru votul de încredere acordat celor patru preoţi din noul comitet de conducere, angajându-se să acţioneze în reuşita noului program de activităţi care va fi adoptat pentru perioada viitoare.

La rândul său, av. Stelian Doru Cătană a mulţumit, celor care au votat în unanimitate candidatura sa pentru funcţia de preşedinte al despărţământului. „Este o onoare pentru mine această alegere în funcția de președinte al Despărţământului Reghin al Astrei, dar și o responsabilitate care îmi revine, având în vedere tradiției Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, dar mai ales menirea acesteia, emanciparea culturală şi politică a naţiunii române din Transilvania. Mulțumesc membrilor asociației pentru votul acordat, mă onorează această încredere și promit să fac tot ce-mi stă în putință să promovez un program cultural care să satisfacă întreaga populaţie a municipiului Reghin şi a localităţilor din jur”, a precizat av. Stelian Doru Cătană, noul președinte al Despărţământului Reghin al Astrei.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE