TEDxCornisa Women, la Târgu Mureș. Maia Morgenstern, actriță Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 407 Vizualizări

TEDxCornisa Women, la Târgu Mureș. Maia Morgenstern, actriță

Conferința TEDxWomen Cornisa Târgu Mureș va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 15.00, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu Mureș și are, printre invitați, nume de primă mărime ale vieții publice din România: Maia Morgenstern, actriță, Elena Lasconi, primar, Elena Lotrean, fondatoarea primei școli finlandeze din România, consul onorific al Finlandei la Sibiu, Mihaela Bilic, medic, nutriționist, Denisa Florea, psiholog, Marinela Ardelean, inițiatoarea proiectului ”Wines of Romania”, Briena Stoica, profesor Merito, Smaranda Enache, fost ambasador al României în Finlanda, Denise Rifai, jurnalist, Odeta Nestor, antreprenor.

Biletele pentru conferința TEDxCornisa Women, din 5 noiembrie, de la Târgu Mureș se pot achiziționa exclusiv online, pe www.tedxcornisa.com.

Maia Morgenstern a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în 1985, la clasa profesorului Dem Rădulescu. Pe scena Teatrului Evreiesc de Stat, unde este manager din 2012, a interpretat roluri remarcabile, la fel cum este cazul scenei Teatrului Naţional Bucureşti sau a Teatrului Metropolis. Are colaborări şi cu alte teatre, din Bucureşti şi din ţară – Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Naţional „Radu Stanca”, din Sibiu, precum şi cu alte personalităţi din lumea teatrului şi filmului din străinătate.

O putem vedea în filme precum ”Secretul lui Bachus”, ”Balanţa”, ”Cel mai iubit dintre pământeni”, ”Orient Express”, ”Patimile lui Hristos”, ”Sfârșitul tăcerii”, ”Secretul lui Polichinelle” sau ”Domnişoara Christina.”

Talentul şi munca neîncetată i-au fost răsplătite cu premii şi distincţii: Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Emma (Londra), pentru rolul Maria din ”Patimile lui Hristos”, Ursul de Argint, la Festivalul Filmului de la Berlin și Premiul Felix, al Academiei Europene de Film, pentru rolul Nela din filmul ”Balanţa”, premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul Medeea, din ”Trilogia antică”, și Lola Blau din ”Astă seară: Lola Blau”, Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler, în Franţa, Ordinul Regal „Nihil Sine Deo”. Parlamentul European de la Strasbourg a desemnat-o Actriţa şi Femeia anului. A primit titlul Doctor Honoris Causa Artis din partea Universității de Vest din Timișoara, iar din 2018 este Cetățean de Onoare al Municipiului București.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE