”Povestea Dovlecilor”, la a doua ediție Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

”Povestea Dovlecilor”, la a doua ediție

A devenit deja o tradiție ca în sezonul de toamnă, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin să organizeze o inedită expoziție având ca subiect principal dovleacul. Începută în anul 2021, expoziția ”Povestea Dovlecilor” a reunit și în acest an numeroși participanți, operele acestora fiind expuse în curtea liceului.

„În săptămâna 17-21 octombrie, curtea liceului nostru ne-a încântat din nou cu expoziția autumnală ”Povestea Dovlecilor”. În această a II-a ediție și-au exprimat dorința de a participa ca expozanți și elevi ai școlilor gimnaziale și preșcolari. Astfel expoziția noastră s-a îmbogățit prin personaje unice create de liceenii noștri dar și de elevii clasei a II-a D, înv. Pușcaș Smaranda de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” , elevii clasei a III-a D , secția germană, înv. Gerlinde Tămășan de la Școala Gimnazială ”Augustin Maior” și de ”Voiniceii”, preșcolarii Grădiniței nr. 4”, a precizat Simon Sanda, bibliotecar în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”.

Expoziția a fost vizitată de un număr impresionant de elevi, peste 100, care nu doar că au admirat operele de artă, au avut parte și de alte frumoase surprize având ca subiect principal dovleacul.

„Întâmpinați cu mere, bomboane și ceai cald, un număr de 130 de copii au admirat expoziția dovlecilor care a inclus și o vizită la biblioteca liceului unde s-a dramatizat, cu ajutorul elevelor Mara Frandeș și Sorana Huza din clasa a X-D , ”Povestea bostanului”. În ultima parte a vizitei lor, copiii au avut posibilitatea de a observa la microscop secțiuni din semințe și ”fălci” de păianjeni, rămânând plăcut impresionați de această surpriză. Obiectivul acestui eveniment a fost acela de a crea o poveste cu dovleci transformați în personaje unice și simpatice din lumea cărților. Cu ajutorul doamnele profesoare Kosztan Katinka și Emilia Moldovan am reușit să creăm o frumoasă și unică poveste a dovlecilor de la Blaga”, a menționat Simon Sanda.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE