Home / Cultură / Finanțare PNRR de 10,2 milioane de lei pentru UAT Târgu Mureș

Finanțare PNRR de 10,2 milioane de lei pentru UAT Târgu Mureș

Distribuie

Universitatea de Arte din Târgu Mureș (UAT) este beneficiara unui contract de finanțare prin Planul de Redresare și Reziliență, Măsura de investiții – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, în valoare totală de 12.231.825 de lei, din care valoarea nerambursabilă este de 10.278.845 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul câștigător se numește ”UATsDigital? – digitalizarea Universității de Arte din Târgu Mureș pentru trecerea la învățământul online și pregătirea studenților în ocupații emergente din industriile creative” și are ca scop îmbunătățirea procesului educațional prin creșterea gradului de digitalizare al universității.

”Obiectivele specifice care conduc la atingerea scopului sunt îmbunătățirea infrastructurii digitale a Universității de Arte din Târgu Mureș prin achiziționarea și punerea în funcțiune a echipamentelor și sistemelor IT, cât și a softurilor aferente. Acest obiectiv se va traduce prin operaționalizarea digitală a zece departamente/ centre de cercetare din cadrul UAT până în 2029. Actualizarea programelor de studii existente sau dezvoltarea unor programe de studii noi cu componentă digitală, care vor crește competențele digitale ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul UAT în industriile creative și îi vor pregăti pentru meseriile emergente din domeniu. Acest obiectiv se traduce prin actualizarea/ dezvoltarea a șase programe de studii în cadrul UAT până în 2029 și utilizarea lor. Cele șase programe vor asigura formarea a 120 de studenți, licență și master, și studenți doctoranzi în ocupații emergente din domeniul artistic, ocupații care vor integra o componentă digitală importantă. Perfecționarea cadrelor didactice în utilizarea noilor tehnologii în procesul educațional”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, în cadrul proiectului vor fi digitalizate următoarele departamente și centre de cercetare: Departamentul Teatru, Departamentul Muzică, Institutul de Cercetări Teatrale și Multimedia, Departamentul Studio, Departamentul Studio 2.1., Departamentul Studio New Media 3.1., Departamentul Laborator de animație computerizată 2.1., Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Departamentul Biblioteca UAT și Societatea Antreprenorială Studențească a UAT.

Alex TOTH / Foto: Cristina GÂNJ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.