FOTOREPORTAJ. DAW Bența, investiție de 7 milioane de euro în Sâncraiu de Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1215 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. DAW Bența, investiție de 7 milioane de euro în Sâncraiu de Mureș

Fabrica Meldorfer, plusvaloare adusă Vieții

DAW Bența a inaugurat marți, 1 noiembrie, o fabrică de cărămizi decorative aparente Meldorfer pe platforma din Sâncraiu de Mureș. Cel mai recent proiect de investiții al companiei marchează o nouă etapă a dezvoltării DAW Bența, care înseamnă consolidarea și în același timp diversificarea capacității de producție a companiei.

Unitatea de producție deschisă reprezintă o investiție de circa 7 milioane de euro, realizată prin aport de capital al acționarilor, suport investițional guvernamental de 1,3 milioane de euro și credit asigurat de partenerul financiar al companiei.

Pe o suprafață de 2,5 hectare, 3.500 de metri pătrați de hale construite și dotări tehnologice moderne adaptate, fabrica a generat 110 locuri de muncă și va asigura o producție de 450.000 de metri pătrați de cărămizi Meldorfer pe an.

“Într-un context economic destul de turbulent și plin de provocări, suntem norocoși că domeniul în care activăm a înregistrat creșteri constante în ultimii ani, iar cererea ne face să fim în continuare optimiști. Realizarea acestei investiții nu a fost un lucru ușor, dar am beneficiat de suportul profesionist și eficient al mai multor colaboratori interni și externi companiei, de încrederea și viziunea partenerului meu Ralf Murjahn, proprietarul companiei DAW SE”, a afirmat Remus Aurel Bența.

A treia fabrică inaugurată în trei ani

Este a treia fabrică pe care DAW Bența o inaugurează în Sâncraiu de Mureș în ultimii trei ani, o investiție strategică ținând cont de faptul că produsele fabricate aici se vor comercializa atât în România, cât și în majoritatea țărilor europene. Lucrările de construcție au demarat în iunie 2021 și s-au încheiat în luna septembrie anul acesta. În 2019 DAW Bența a deschis două unități de producție pentru polistirenul Dalmatina și pentru adezivi de lipire și armare.

Produsul Cărămidă aparentă Meldorfer este o variantă de finisaj și protecție, realizând structuri clasice sau moderne limitate doar de proiectele sau imaginația beneficiarilor.

Mulțumiri speciale

Remus Aurel Bența a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la materializarea proiectului: Daniel Pițurlea – Concelex, Viorel Tropotei – Claus Office, Grosz Gyorgy – Somaco, Ovidiu Moldovan – Fiord, Iancu Mureșan – Aspect, Radu Luca – Instadraft, Zoltan Adorjai – Z Plan, Simona Deușan – Simprocons, Cristian Costeiu – Costeiu Construct, Daniel Varga – Montrepcom, Balazs Sandor – Pardoseli Beton Service, Marius Mărginean – Service Conf, Balazs Levente – Doktor Technic, Claudiu Iușan – Cales Company, Ioan Mârza – Mîrza Construct, Ovidiu Bocicor – Intraserv, Chiorean Cornel – Intraserv, Sanda Gherasim – Santetris, Adrian Suciu – Rap Tronic, Valentin Bordaș – Kangoopack, Szabo Levente – Katalin Nohse, Toma Bozeșan – Proman, Sergiu Ciubucă – Jungheinrich, Manuela Nicolae – Analitic Laboratory, Ioan Mateiu – DAW Bența, Violeta Cetină – DAW Bența, Erika Demeter – Color Expert, Torsten Weber – DAW SE și nu în ultimul rând Petru Moldovan – DAW Bența și echipei partenerului financiar, Banca Transilvania, precum și reprezentanților autorităților locale și județene.

Parteneriat bazat pe valori comune și seriozitate

În mesajul său, invitatul special al evenimentului, dr. Ralf Murjahn, proprietarul companiei DAW din Germania, a subliniat excelenta colaborare pe care familia sa din Germania a dezvoltat-o de-a lungul anilor cu familia Bența din România: ”Suntem o companie cu rădăcini puternice și o colaborare deosebită cu partenerul nostru de aici, domnul Remus Aurel Bența, și cu ceea ce reprezintă România. Succesul nostru aici în România se datorează în totalitate domnului Remus Bența Aurel și familiei Bența, mamei, tatălui, soției, copiilor, și sunt convins că acest succes va continua. Aduc salutul tatălui meu cu care s-a întâlnit domnul Bența în trecut și care din câte îmi amintesc a început și parteneriatul Meldorfer. Aduc, de asemenea, salutul tuturor celorlalți colegi din companie care se bucură în mod deosebit că acest produs, Meldorfer, vine în România.”

De asemenea, dr. Ralf Murjahn a dezvăluit că Meldorfer este o localitate mică din Germania, situată pe malul mării, cu un port deosebit, unde ”producerea acestor plăcuțe deosebite” a început în anul 1979.

”Tehnologia deosebită pornește de la principiile despre cum să coci o pizza. Acum coacem altceva, aceste plăcuțe deosebite cu design deosebit, cu textură deosebită și culori frumoase. A existat un boom pe piață în ultimii patru ani pentru aceste materiale deoarece cresc automatizările, cresc termoizolațiile și decorațiunile pentru fațadă și astfel este o cerere în creștere pentru astfel de produse”, a explicat dr. Ralf Murjahn.

Oaspetele special din Germania și-a încheiat discursul cu mulțumiri aduse familiei Bența, dar și autorităților locale și județene care au susținut construirea noii fabrici din localitatea Sâncraiu de Mureș: ”Această investiție a început cu mai puțin de doi ani în urmă și este o investiție extrem de importantă pentru Grupul DAW. Aceste produse din Mureș nu sunt doar pentru România, ele merg și pe piața internațională, în Italia, în Țările Baltice și așa mai departe, iar decizia de a produce aici e pentru că domnul Remus Aurel Bența este un antreprenor de succes și știam că totul va merge cum trebuie. Mai întâi de toate, domnul Bența a strâns o echipă deosebită în jurul dânsului și de aceea succesul de 20 de ani merge în continuare și, de asemenea, aportul autorităților care au facilitat tot ceea ce e necesar pentru această dezvoltare – acel lucru care ne-a făcut să ne îndreptăm spre această zonă și nu în altă parte.”

Mesaje speciale

Pe lista de invitați s-au regăsit numeroși reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și ai mediului de afaceri mureșean, o parte dintre aceștia având posibilitatea de a transmite scurte mesaje în cadrul ceremoniei.

„Vă mărturisesc că mi-ar plăcea tare mult ca astfel de evenimente să mă găsescă în mijlocul mureșenilor. Evenimente care aduc pentru județul nostru senzația că indiferent de vremurile grele pe care le trăim, iată că trei ani și nu ușori, înseamnă trei firme și trei fabrici, înseamnă ceea ce mediul privat întoarce în comunitate”, a afirmat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

„Cred că realizarea cea mai mare este această echipă, familie mare pe care o aveți și care vă ajută în fiecare zi ca aceste visuri să se împlinească. Cred că astăzi, să te apuci de o astfel de investiție, trebuie să ai și curaj, dar trebuie să ai și înțelepciunea necesară ca dintr-un vis să ia naștere o afacere. E foarte frumos să spunem că sunt 110 locuri de muncă, dar asta înseamnă o responsabilitate enormă”, a apreciat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

„Vreau să felicit această inițiativă. Treaba noastră a administrației este să lucrăm pentru îmbunătățirea condițiilor și după 16 ani Zona Metropolitană Târgu Mureș a început să funcționeze. Lucrurile se leagă și iată că astăzi suntem la o bornă de kilometru foarte importantă, unde se creează valori locale, locuri de muncă și multe înainte”, a transmis Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș.

„Nu am decât felicitări pentru domnul Bența și DAW. Ca de fiecare dată, comunitatea noastră se bucură de astfel de investiții și este normal. Să avem în comună cât mai des și cât mai mult, pe această cale invităm și restul investitorilor să vină în comunitatea noastră, pentru că porțile sunt deschise, iar autoritățile locale sprijină întotdeauna astfel de investiții”, a precizat Petru Ionuț Budean, primarul comunei Sâncraiu de Mureș.

„Mă bucur că am avut ocazia să cunosc familia Bența, care este investitor nu numai în județul Mureș, nu numai în toată țara, dar și în alte țări, cât mai ales în Sângeorgiu de Mureș, probabil știți că dânșii administrează Complexul Apollo, tot dânșii construiesc un nou cămin cultural în Sângeorgiu de Mureș, care va fi o clădire în stil transilvănean. Și multe altele, pentru care vreau să-i încurajez și să-i felicit”, a afirmat Sófalvi Sándor Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

„Cred că în primul rând ar trebui să facem un exercițiu, să ne gândim când am fost ultima dată la o inaugurare de fabrică în județul Mureș. Astăzi suntem la o inaugurare de fabrică! Sunt două familii, care împreună, pentru noi, pentru acest județ și pentru Sâncraiu, au făcut ceea ce poate face un om cel mai mult, să investească”, au fost cuvintele lui Ciprian Dobre, liderul PNL Mureș, fost prefect și președinte al Consiliului Județean Mureș.

Plusvaloare pentru Viață

Momentul alocuțiunilor a fost încheiat cu o surpriză, respectiv cu momentul în care Remus Aurel Bența și-a invitat tatăl, pe Remus Bența senior, să transmită un mesaj invitaților.

„Este foarte important că astăzi participăm la inaugurarea acestei fabrici, Meldorfer. Înainte de fabrici, nu facem altceva, noi, familia Bența, decât ceea ce suntem datori să facem. În eternitatea timpului pe care Dumnezeu L-a pus la dispoziția fiecăruia dintre noi, este importantă viața, adică oamenii. E extraordinar de important cum aducem plusvaloare Vieții, lucru care se face prin familie, prin copii și prin fabrici care se realizează sau alte obiective”, a transmis Remus Bența senior.

Evenimentul a continuat cu tăierea panglicii inaugurale, moment urmat de vizitarea fabricii și de o reușită agapă, iar în aceeași zi, seara, Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș a găzduit un dineu oferit de familia Bența în cinstea noii investiții din Sâncraiu de Mureș.

Text: Alex TOTH, Ioana MĂRGINEAN

Foto: Atti MĂSLINE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE