Home / Administratie / SCANDAL. Consiliu Local dizolvat într-o comună mureșeană!

SCANDAL. Consiliu Local dizolvat într-o comună mureșeană!

Distribuie

Consiliul Local al comunei Sânger va fi dizolvat întrucât în perioada 26 iunie 2022 – 26 octombrie 2022 nu s-a întrunit deloc, în nicio ședință publică.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, primarul liberal Alexandru Măgheran a explicat, pe scurt, situația: ”A demisionat un consilier de la PNL. Între timp, ei au pus laba pe altul de la UDMR și nu au respectat voința oamenilor, ca să îl valideze pe următorul consilier. Am făcut cinci ședințe, veneau până acolo, vedeau că nu poate funcționa, că nu se prezenta de la UDMR, se ridicau și plecau. Între timp, a decedat un consilier și nu s-au mai ținut deloc ședințe. Din 26 iunie până în 26 octombrie nu a fost nicio întrunire și nici o hotărâre scoasă și Consiliul s-a dizolvat de drept”.

Război politic, în loc de administrație publică

Întrebat cine sunt ”ei”, edilul șef din comuna Sânger a răspuns că blocajul administrativ a fost cauzat de doi consilieri de la PSD și doi de la Partidul Verde.

”Ei au vrut neapărat să aibă majoritate, ca să nu pot să fac eu nimic. Oamenii ăștia… le-am zis la început, când la începutul mandatului veneau ca la război… n-au nimic cu politica… au cu mine ce au…”, a spus Alexandru Măgheran.

”Ne pregătim de alegeri, mergem în față la electorat, să decidă. Dacă a fost bine așa, să voteze din nou, dacă nu… să nu mai audă nimeni de ei. Cu asemenea oameni nu se poate face Consiliu și nici alianță, nimic… numai dacă faci mereu pe placul lor”, a adăugat primarul satelor Bârza, Cipăieni, Dalu, Pripoare, Sânger, Vălișoara și Zăpodea, care și-a caracterizat adversarii politici, considerați responsabili de situație, ca fiind ”niște fosile ale Partidului Comunist.”

Totodată, primarul din Sânger a spus că din fericire funcționarea Primăriei și a instituțiilor subordonate nu a fost blocată, deoarece ”deciziile au fost luate prin dispoziții ale primarului.”

Consilieri de la cinci partide

Conform recensământului din anul 2011, populația comunei Sânger se ridică la 2.400 de locuitori. Începând din anul 2004, așezarea este condusă de către primarul liberal Alexandru Măgheran, iar Consiliul Local desemnat în urma alegerilor din anul 2020 avea 11 membri: 4 de la PNL, 2 de la Partidul Verde, 2 de la Pro România, 2 de la PSD și unul de la UDMR.

Ce prevede Codul Administrativ

Situația dizolvării unui Consiliu Local este descrisă în articolul 143, articolul 1 din Codul Administrativ care prevede următoarele:

”(1) Consiliul Local se dizolvă de drept sau prin referendum local. Consiliul Local se dizolvă de drept:

a) în cazul în care acesta nu se întruneşte cel puţin într-o şedinţă ordinară sau extraordinară, pe durata a patru luni calendaristice consecutive, deşi a fost convocat conform prevederilor legale;

b) în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în trei şedinţe ordinare sau extraordinare ţinute pe durata a patru luni calendaristice consecutive;

c) în cazul în care numărul consilierilor locali în funcţie este mai mic decât jumătatea numărului membrilor consiliului local şi nu a putut fi completat cu supleanţi în condiţiile articolului 122.”

Vom reveni și cu alte puncte de vedere.

Alex TOTH

Foto: Arhiva Zi de Zi și https://ro.depositphotos.com/home.html

Citește și

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.