Târgu Mureș: Înscrieri pentru ajutor de încălzire a locuinței și supliment pentru energie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 671 Vizualizări

Târgu Mureș: Înscrieri pentru ajutor de încălzire a locuinței și supliment pentru energie

Începând cu data de 1 noiembrie 2022, Direcţia de Asistență Socială (DAS) Târgu Mureș informează cetăţenii municipiului că pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie pentru sezonul rece 2022- 2023.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2022 – martie 2023, iar suplimentele pentru energie pentru perioada noiembrie 2022 – octombrie 2023.

”Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei și suplimentele pentru energie se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat. Documentele se depun personal la Casa de Cultură „Mihail Eminescu” (Casa Tineretului), situată în Târgu Mureș, strada Nicolae Grigorescu nr. 19, de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 sau electronic la adresa de e-mail registratura.das@tirgumures.ro. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute”, au informat reprezentanții DAS Târgu Mureș.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie este de 1.386 de lei/persoană, în cazul familiei și de 2.053 de lei, în cazul persoanei singure.

Valoarea de referință (nivelul maxim al ajutorului pentru încălzirea locuinței aferent unei luni, stabilit în funcție de sistemul de încălzire utilizat) nu poate fi mai mică de 250 de lei/lună, pentru gaze naturale, 500 de lei/lună pentru energie electrică, 320 de lei/lună pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Familiile și persoanele singure ale căror venituri nete medii lunare sunt de până la 1.386 de lei/persoană în cazul familiei și de 2.053 de lei, în cazul persoanei singure beneficiază lunar, pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de:

  • 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
  • 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
  • 10 lei/lună pentru consumul de energie termică;
  • 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

”Ajutorul de încălzire se acordă astfel: începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până în data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare pentru cei au depus documentele după data de 20. Informațiile de mai sus, precum și formularul de cerere pentru acordarea ajutorului de încălzire, se regăsesc pe site-ul Primăriei Municipiului Târgu Mureș www.tirgumures.ro, secțiunea Social. Pentru orice alte informații vă rugăm să apelați Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș la numerele de telefon 0365-430.859, 0725-403.315 sau 0728-887.440, puse la dispoziție publicului, de luni până vineri între orele 8.00 – 15.00”, au mai informat reprezentanșii DAS Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE