Home / Politic / AUR cere interzicerea în România a politicianului care a amenințat cu moartea o jurnalistă din Mureș

AUR cere interzicerea în România a politicianului care a amenințat cu moartea o jurnalistă din Mureș

Distribuie

Conducerea AUR Târgu Mureș a reacționat vineri, 4 noiembrie, după ce în presă au apărut informații despre cazul unei jurnaliste din Târgu Mureș la adresa căreia un politician din Ungaria, reprezentant al partidului extremist „Mi Hazánk”, a afirmat că ar trebui spânzurată.

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul remis de conducerea AUR Târgu Mureș:

”Barna Bartha, deputat al partidului extremist „Patria Noastră”, a numit-o pe Boróka Parászka ”ticăloasă” şi a afirmat că astfel de oameni ar trebui ”spânzuraţi şi eliminaţi din cadrul comunităţii maghiare”, afirmații făcute în cadrul unei discuții avute la Sfântu Gheorghe, în Sala de ședinte a Bisericii Unitariene din localitate. Așadar, cu toate că doamna Boróka Parászka este de etnie maghiară, politicienii din Ungaria au ajuns atât de șovini încât cer moartea unor membri ai propriei etnii dacă „nu sunt suficient de maghiari”.

Solicităm inițierea investigațiilor și o îndemnăm pe doamna Boróka Parászka să depună plângere prealabilă în calitate de persoană vătămată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. Totodată, cerem în mod public declararea lui Barna Bartha drept persona non grata, iar accesul acestuia în România să fie interzis.

Este inacceptabil ca un cetățean român, indiferent de etnie să fie supus unui astfel de tratament, să sufere amenințări și intimidări de către personaje politice din state străine care se plimbă și fac propagandă revizionistă în Transilvana ca pe propria moșie!”.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.