Home / Învățămînt / FOTO: Liceul Silvic Gurghiu, reabilitat, modernizat și dotat la cele mai înalte standarde

FOTO: Liceul Silvic Gurghiu, reabilitat, modernizat și dotat la cele mai înalte standarde

Distribuie

Liceul Silvic Gurghiu se poate mândri nu doar cu o școală complet reabilitată și modernizată începând cu acest nou an școlar, ci și cu o dotare pe măsură, grație proiectului ”Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în comuna Gurghiu”, cofinanțat din Fondul European de dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 ”Competitivi împreună”. În cursul săptămânii trecute, au fost montate primele table interactive care vor dota unitățile de învățământ de pe raza comunei Gurghiu.

Valoarea estimată a investiției este de 1.173.840 de lei, fără TVA, din care 616.153 de lei, fără TVA, pentru tablete cu abonament la internet 24 de luni, 212.558 de lei, fără TVA, pentru laptopuri pentru cadre didactice și routere pentru sălile de clasă, 69.025 de lei, fără TVA, pentru camere web videoconferință pentru săli de clasă și 276.102 de lei, fără TVA, pentru table interactive pentru săli de clasă. Repartizarea acestora la unitățile de învățământ de pe raza comunei Gurghiu s-a făcut astfel: Liceul Silvic Gurghiu – 161 de tablete, 21 de laptopuri, 8 camere web videoconferință, 8 table interactive, 8 routere, Școala Gimnazială Gurghiu – 229 de tablete, 20 de laptopuri, 12 camere web videoconferință, 12 table interactive, 12 routere, Școala Primară Cașva – 46 de tablete, 2 laptopuri, 2 camere web videoconferință, 2 table interactive, 2 routere, Școala Primară Orșova – 28 de tablete, 2 laptopuri, 2 camere web videoconferință, 2 table interactive, 2 routere, Școala Gimnazială Glăjărie – 130 de tablete, 17 laptopuri, 9 camere web videoconferință, 9 table interactive, 9 routere și Școala Primară Larga – 13 tablete, un laptop, o cameră web videoconferință, o tablă interactivă și  un router.

„Acest proiect inițiat de către Primăria Gurghiu a reprezentat o oportunitate pentru noi pentru a putea dota școala cu mijloace electronice, respectiv laptopuri, tablete pentru toți elevii și table interactive pentru toate școlile de pe raza comunei Gurghiu. Proiectul a fost început cu un an în urmă, a durat aproape un an până la până la finalizarea lui, dar cu toate astea a meritat pentru faptul că, în final, în cursul săptămânii trecute s-au montat tablele interactive în 34 de săli de clasă. În perioada imediat următoare fiecare elev din comuna Gurghiu, de la cei de clasa I și până la cei de a XII-a, vor primi câte o tabletă”, a declarat ing. Marcel Mîndru, directorul Liceului Silvic Gurghiu.

Pas spre noile tehnologii de predare

Aceste dotări vin atât în sprijinul elevilor cât și al cadrelor didactice, pasul cu noua tehnologie fiind benefic tuturor celor implicați în actul educațional, este de părere ing. Marcel Mîndru. „Prin acest proiect, fiecare profesor va primi un laptop pe care îl va folosi la clasă, la predare. De asemenea, fiecare profesor va avea la dispoziție tabla interactivă în fiecare sală de clasă și va putea să susțină lecții pe platformele existente puse la dispoziția cadrelor didactice în așa fel încât profesorii să facă lecțiile cât mai atractive pentru elevi. Este mare nevoie de a face o schimbare în acest sens, respectiv a mijloacelor de predare, de aceea ne bucurăm că am reușit să o facem cu ajutorul acestui proiect. Nu mai putem să progresăm în a obține rezultate bune la învățătură cu metode tradiționale de predare, respectiv a dicta elevilor din manuale. Trebuie să facem acest pas și ne bucurăm că am reușim să avem dotările necesare pentru a putea face această schimbare. Sperăm să și vedem rezultatele la sfârșitul anului școlar după această investiție de aproape 300.000 de euro”, a precizat directorul Liceului Silvic Gurghiu.

Investiții de 1 milion de euro

Anul școlar 2022-2023 aduce nu doar o școală complet reabilitată și modernizată, ci și o dotare pe măsură, grație implicării autorităților locale, respectiv a Primăriei Gurghiu. „Putem spune în momentul de față, în urma proiectului de modernizare care a fost finalizat în acest an, investiție în valoare de 700.000 de euro, plus aceste dotări mai sus menționate în valoare de 300.000 de euro, deci un total de un milion de euro investiți în școala noastră, avem una dintre cele mai moderne școli din județ și nu numai. Totul depinde acum de profesori, elevi și părinți, astfel ca această investiție să fie una utilă. Mulțumim Primăriei, Consiliul Local Gurghiu și primarului Laurențiu Boar pentru sprijinul acordat în ce privește implementarea acestui proiect. A fost nevoie de o finanțare suplimentară pe parcursul proiectului pentru că banii alocați la început din fonduri europene nu au fost suficienți fapt pentru care Primăria a contribuit încă cu o sumă importantă”, a conchis ing. Marcel Mândru.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.