Imobil nou pentru Școala „Ioan Vlăduțiu” din Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 401 Vizualizări

Imobil nou pentru Școala „Ioan Vlăduțiu” din Luduș

În deceniile V-VI ale secolului trecut a crescut numărul copiilor din orașul Luduș și a fost nevoie de înființarea unor noi spații pentru desfășurarea învățământului preuniversitar. Încadrată în dezvoltarea generală a orașului, noua școală modernă, a fost construită pe strada Crinului și a rezolvat pentru anii aceia problema asigurării condițiilor optime pentru desfășurarea cursurilor școlare.

Din anul 2002, școala a primit numele omului de cultură Ioan Vlăduțiu, originar din zonă, dar după 60 de ani de la înființare, Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” s-a confruntat din nou cu dificultăți legate de spațiul insuficient și, în mod firesc Primăria orașului Luduș a inițiat un proiect de supraetajare a clădirii și reabilitarea totală a școlii. Pentru un an școlar, elevii școlii au fost repartizați în sălile de clasă de la Școala Gimnazială nr. 1, ceea ce a creat noi dificultăți pentru elevi și cadre didactice.

 Despre această situație, primarul Cristian Moldovan a precizat: „Analizând situația procesului de învățământ derulat la nivelul Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” Luduș, raportat la proiectul de extindere și modernizare finanțat din fonduri europene, s-a identificat necesitatea asigurării unui spațiu adecvat organizării cursurilor pentru o parte din elevii înscriși în unitatea de învățământ. Astfel, a fost identificat imobilul situat în strada Viitorului nr. 17 ca fiind adecvat, după amenajarea corespunzătoare”.

În vara acestui an, Primăria orașului Luduș, prin forțe proprii a făcut amenajările necesare, despre care directorul școlii, prof. dr. Adela Hagău spune: „S-au amenajat patru săli de clase nou nouțe, în cartierul Arizona. Sălile sunt foarte frumoase, luminoase, spațioase și s-au amenajat în timp record. Mulțumim Primăriei și tuturor celor care s-au implicat, care au făcut posibilă această realizare benefică pentru cei mai mici elevi ai școlii noastre”.

Dar, conform prevederilor Legii nr. 1/2011, a Educației Naționale și Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, a fost necesară emiterea unei hotărâri a Consiliului Local pentru darea în folosință gratuită, către Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș a unui bun aparținând domeniului public al unității administrativ-teritoriale.

În ședința Consiliului Local din 25 octombrie 2022, aleșii locali au aprobat proiectul de hotărâre pentru folosința gratuită a imobilului începând cu data de 1 noiembrie 2022 și până la data de 31 octombrie 2052. Imobilul situat în strada Viitorului nr. 17 are numărul de inventar 11271, iar valoarea de înregistrare în contabilitate, la 31 decembrie 2013 este de 301173,187 de lei.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE