Artă din gunoaie. Expoziție Ion Bârlădeanu la Camera K’ARTE Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Artă din gunoaie. Expoziție Ion Bârlădeanu la Camera K’ARTE

O selecție de lucrări ale unuia dintre cei mai insoliți artiști români va fi expusă de vineri, 11 noiembrie, de la ora 18.00, la Camera K’ARTE. Descoperit, printre alții, de tîrgumureșeanul Ovidiu Feneș, Ion Bârlădeanu a fost un personaj meteoric în peisajul artistic românesc. A apărut de nicăieri (dintr-o ghenă de fapt) pentru a bulversa parcă regulile jocului, pentru a ne reaminti că arta e mai mult decât fumurile ori convențiile unora sau altora. Că e libertate în stare pură.

“O viaţă înteragă Ion Bârlădeanu a ales libertatea şi a dispreţuit orice tip de autoritate convenţională. În arta lui el şi-a construi arena sa imaginară în care era imbatabil, în care fariseismul era înfrînt în uralele publicului şi în care filmul se desfăşura după un scenariu umanist-ironic. Pentru mine el a fost exemplul – mănușă de creator care demonstra că arta este un instinct natural al omului, la fel de irepresibil precum instinctul sexual. Că dacă există onestitate, ceva talent și obstinație în a culege viziunea atunci parametrii sunt aranjați de așa natură să apară arta de excepție”, declară Dan Popescu, curator al evenimentului.

Dintr-o serie de expoziții despre utilizarea fotografiei în spațiul artistic românesc nu puteau lipsi, din punctul meu de vedere, colajele lui Ion Bârlădeanu. Expoziția face parte din proiectul „Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a IX-a, un proiect Asociația K’ARTE, cu sprijinul REEA, H’art Gallery, Co-finanțat de Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE