Donație pentru Spitalul din Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Donație pentru Spitalul din Reghin

Asociația Pentru Sănătatea Reghinului, organizație înființată de o echipă de medici și voluntari cu inițiativă, având ca scop, sprijinirea actului medical de calitate, din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin continuă să contabilizeze tot mai multe acțiuni de ajutorare în beneficiul spitalului reghinean, cea mai recentă venind din Germania, respectiv de la Spitalul Universitar din Erlangen, Germania. Astfel, în cursul zilei de luni, 7 noiembrie, în dotarea spitalului reghinean au intrat un număr de 40 de paturi electrice, donație făcută de spitalul din Erlangen prin intermediul familiei Laura și Emrich Wolfgang.

„Prin această donație s-a finalizat prima etapă dintr-un parteneriat, care se dorește a fi de lungă durată, realizat între Asociația Pentru Sănătatea Reghinului – APSR și Universitätsklinikum Erlangen (Germania), în beneficiul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, parteneriat intermediat prin bunăvoința domnului Rus Dan Dorul reprezentant al Consiliului Local Reghin, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului și domnul Emrich Wolfgang alături de soția domniei sale, doamna Emrich Laura, în calitate de reprezentanți ai clinicii din Erlangen. În această primă etapă, spitalul din Reghin a primit o donație de 40 de paturi electrice cu trei secțiuni, împreună cu saltele. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect!”, au transmis reprezentanții Asociației Pentru Sănătatea Reghinului.

Rădăcini în Ideciu

Deși Emrich Wolfgang este născut în Germania, legătura sa cu zona Reghin este una dublă, părinții lui sunt de loc din Ideciu de Sus, iar Laura, soția sa este de loc din Ideciul de Jos. Legătura de prietenie cu familia lui Rus Dan Dorul, a facilitat această donație importantă pentru Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

„Ne cunoaștem de mult timp cu această familie din Germania, respectiv Laura și Emrich Wolfgang. Sunt prieteni de familie pot să spun. Știam că fac parte din managementul spitalului din Erlangen, la fel cum ei știau că fac parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară”, și așa s-a ajuns la această colaborare. Ei mi-au spus faptul că în momentul în care au ceva aparatură medicală sau alte utilaje care țin de spital, sunt dispuși să le ofere spitalului din Reghin. Dintr-o discuție cu cei doi am înțeles că se vor elibera niște paturi la clinica din Germania, și s-a pus întrebarea dacă acestea ar putea fi folositoare pentru spitalul din Reghin. Am răspuns afirmativ, astfel am discutat cu dr. Gabriel Curticăpean, reprezentantul Asociației Pentru Sănătatea Reghinului, și împreună cu managerul spitalului, dr. Simona Toncean și cu Consiliul de Administrație de la spital au demarat discuțiile cu familia din Germania. Cei doi au vizitat spitalul, după care donația s-a materializat în cursul zilei de luni, 7 noiembrie. În prima fază, au fost donate un număr de 40 de paturi electrice”, a declarat Rus Dan Dorul, consilier local, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Implicarea familiei din Germania nu se rezumă doar la Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară”, donațiile facilitate de cei doi având ca și beneficiari și alte categorii sociale „Cu această familie din Germania am mai avut și alte acțiuni caritabile, calculatoare de la clinica din Germania au fost donate unor asociații, la fel și alte acțiuni de donații în care s-au implicat Laura și Emrich Wolfgang, inclusiv prin intermediul Forumui German din Reghin. În ce privește partea medicală, în funcție de necesarul spitalului din Reghin și în funcție de ce se mai eliberează la spitalul din Germania, cu siguranță astfel de donații vor continua”, a precizat Rus Dan Dorul.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE