Home / Cultură / Maia Morgenstern, pe scenă, în fața mureșenilor

Maia Morgenstern, pe scenă, în fața mureșenilor

Distribuie

Maia Morgenstern vine pe scena Teatrului Național de la Târgu Mureș vineri, 23 decemmbrie, de la ora 19.00, în rol principal al piesei de teatru „Profesiunea Doamnei Warren”.

„Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârşit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conţinutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfăşoară în jurul relaţiei dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel şi fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton. Va rezista relaţia lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei şi moralităţii? Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite. Ceea ce urmează nu e greu de închipuit… fiecare consideră că stilul său de viață este cel corect și încearcă să-și impună punctele de vedere”, se precizează în descrierea evenimentului.

Ți-ai cumpărat bilet la prima programare?

Pentru că evenimentul a fost reprogramat, există două scenarii posibile pentru persoanele care deja își cumpăraseră biletele:

„1. Da, pot să particip la reprogramare – atunci dumneavoastră nu trebuie să mai faceți nimic, biletele sunt perfect valabile, în exact aceleași condiții. Ne vedem la teatru! 2. Nu pot/Nu vreau să particip la reprogramare – atunci dumneavoastră trebuie să accesati linkul: www.iabilet.ro/retur pentru a anula comanda dumneavoastră. Dacă nu anulați comanda și nu participați la eveniment, nu vă putem returna suma achitată deoarece biletul dumneavoastră este, în continuare valabil, iar noi nu avem dreptul de a-l pune în vânzare”, se specifică de asemenea, în descriere.

Alături de Maia Morgenstern, pe scenă vir urca și Cristina Dembinski sau Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ion Lupu. Textul a fost scris de dramaturgul George Bernard Shaw și tradus de Claudiu Istodor. Spectacolul este realizat în regia lui Claudiu Istodor, de scenografie s-a ocupat Maria Miu, de light design, Iulian Bălțătescu, iar de ilustrația muzucală, Tudor Aaron Istodor.

Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Ioana MĂRGINEAN


De asemenea, verificati

Proiect important pentru comunitatea din Gornești

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Gornești anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.