FOTO: ”Artă din gunoaie”, la Camera K’ARTE din Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

FOTO: ”Artă din gunoaie”, la Camera K’ARTE din Târgu Mureș

Camera K’ARTE din Târgu Mureș găzduiește, începând de vineri, 11 noiembrie, expoziția ”Artă din gunoaie” a artistului Ion Bârlădeanu (1946-2021), celebru pentru colajele foto realizate din reviste și ziare.

Expoziția face parte din cea de-a IX-a ediție a proiectului ”Artă contemporană în Camera K’ARTE” și conține peste 120 de lucrări semnate de Ion Bârlădeanu, artist plastic cu șapte clase primare şi doi ani de studii la Şcoala Populară de Arte, fost muncitor, paznic și chiar gropar.

”Există un mit fascinant al omului aflat la marginea societăţii care duce o existenţă limită dincolo de convenţii sau conforturi burgheze. Fiecare societate are nevoie de aceşti oameni care trăiesc atât înăuntrul unei societăţi, cât şi în afara ei. Sunt regii-pe-dos, creatorii discursului critic, ironiştii, cinicii, libertinii sau nebunii care pun bazele filosofice ale civilizaţiei occidentale. Ei privesc ”normalitatea” socială ca pe obiect de investigat şi de criticat. Filosofia occidentală abundă în exemple: Socrate, Antistene, Diogene cinicul, Montaigne, Rousseau sau Nietzsche sunt momente de acest tip. Aciditatea discursurilor lor produce autoreglări sociale foarte importante şi tot ceea ce înseamnă moment pivotal în istoria gândirii libere europene are legătură mai mult sau mai puţin cu un episod din această galerie a oamenilor care fie refuză să joace după regulile canonice de la un moment dat şi duc o existenţă contrariantă, fie chestionează status quo-ul. Ion Bîrlădeanu a avut o existenţă de acest tip”, a precizat Dan Popescu, curatorul expoziţiei.

Expoziția a fost organizată cu susținerea companiilor REEA și H’art Gallery și cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Mureș și al Primăriei Municipiului Târgu Mureș și va fi deschisă timp de 14 zile în Camera K’ARTE de pe strada George Enescu nr. 2 din Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE