Home / Slider / Târgu Mureș, sufocat de gunoaie. Muncitorii romi de la Brantner, în grevă generală?!

Târgu Mureș, sufocat de gunoaie. Muncitorii romi de la Brantner, în grevă generală?!

Distribuie

Una din vocile reprezentative ale romilor din Târgu Mureș, Petru Dicu, a anunțat sâmbătă, 12 noiembrie, pe pagina sa de Facebook, că muncitorii romi care își desfășoară activitatea la Compania de Salubritate Brantner Veres SA, societate care a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor menajere din Zona 2 Târgu Mureș, au intrat în grevă generală.

”De azi grevă generală al muncitorilor din salubritate. Cerem rezilierea contractului cu firma Brantner Târgu Mureș. Rugăm ca toți cetățenii nemulțumiți să se alăture nouă, a venit timpul ca noi cetățenii al acestui oraș, să punem lucrurile la punct și odată pentru totdeauna să nu mai fim batjocoriți pentru serviciile pe care le plătim. La fel salariați sunt plătiți cu un salariu de mizerie 1.600 lei și fără un contract normal de lucru. Pe cei care vedeți că lucrează sunt șoferi din Cluj și zilieri aduse din comuna Band. Mai sunt și uni smecheri care au adunat un grup mic de oamenii prostind-ui că vor primi un salariu mai mare. P.S. Aceia oamenii care lucrează nu sunt muncitori noștri care au întreținut curățenia acestui oraș ani și ani…”, a anunțat Petru Dicu, reprezentant politic al Comunității de romi din Târgu Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.