Home / Business / Afaceri în creștere la Târnava Sighișoara

Afaceri în creștere la Târnava Sighișoara

Distribuie

Conducerea Târnava SA Sighișoara, societate specializată în producerea și comercializarea de confecții textile, a anunțat recent, prin intermediul unui raport făcut public pe pagina web a Bursei de Valori București, www.bvb.ro, creșterea cu 35,89% a cifrei de afaceri, de la 1.576.087 de lei la finalul semestrului I 2021, la 2.141.707 de lei în aceeași perioadă a exercițiului financiar 2022.

În ceea ce privește rezultatul net obținut la data de 30 iunie 2022, acesta constă într-o pierdere netă de 720.755 de lei, în creștere comparativ cu primul semestru din 2021 când pierderile nete se cifrau la suma de 704.557 de lei.

”Comparativ cu perioada de referință, cifra de afaceri netă a crescut cu 35,89%, datorită creșterii valorii producției vândute cu 35,28%, de la 1.512.922 de lei la 30 iunie 2021, la 2.046.742 de lei la 20 iunie 2022. Veniturile totale realizate de societate pe parcursul primului semestru al anului 2022 au crescut cu 15,52% prin prisma creșterii veniturilor brute din activitatea de exploatare”, se menționează în raport.

În același document, este explicată și influența pandemiei asupra rezultatelor financiare înregistrate de SC Târnava SA Sighișoara: ”În primul semestru al anului 2021, Târnava SA a lucrat în toată perioada stării de alertă, structura producției fiind orientată atât spre produsele medicale/ de protecție de unică folosință și refolosibile: măști, combinezoane, halate, produse protecție încălțăminte, bonete, etc., cât și spre comenzile și contractele cu clienții tradiționali. Comenzile și contractele au scăzut, atât ca număr cât și cantitativ, datorită situației create de pandemie. Pe parcursul primului semestru al 2022, s-a înregistrat o scădere a rezultatului din exploatare, pe fondul creșterii cheltuielilor aferente acestei activități. În această situație rezultatul operațional s-a concretizat într-o pierdere din exploatare de 707.754 de lei.”

La data de 30 iunie 2022, Consiliul de Administrație al SC Târnava SA Sighișoara era format din: ing. Liliana Ecaterina Naie – președinte, ing. Luminița Ciobanu – Szedlak – vicepreședinte și ec. Celia Diaconu – membru. La aceeași dată, conducerea companiei era asigurată de ing. Luminița Ciobanu-Szedlak – director general și ec. Diaconu Celia – director economic.

”La data de 30 iunie 2022, doamna Mânzu-Hancu Cristina Cecilia era în concediu de creștere a copilului, urmând să se reîntoarcă la firmă după terminarea acestei perioade”, se mai precizează în același document.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.