FOTO: Porți deschise la Facultatea de Farmacie a UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

FOTO: Porți deschise la Facultatea de Farmacie a UMFST Târgu Mureș

Un grup de 29 de elevi ai Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” din Târnăveni, însoțiți de profesorii lor, Maria Degerat și Octavian Stoica, au efectuat vineri, 11 noiembrie, o vizită la sediul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”O nouă zi a porților deschise la Farma UMFST! Elevii au fost găzduiți de disciplinele de Chimie analitică și Analiza medicamentului, Botanică farmaceutică și Tehnologie farmaceutică care i-au introdus pe elevi în lumea laboratoarelor prin experiențe chimice inedite, incursiuni în lumea interioară a plantelor prin prisma microscopiei și descifrarea secretului obținerii ursuleților gumați cu vitamina C. Elevii au aflat cu acest prilej ce înseamnă să fii farmacist, tehnician de dermoterapie estetică, chimist medical sau chimist tehnolog, dar și oportunitățile de formare și dezvoltare personală pe care le oferă universitatea studentului UMFST-ist! O vizită virtuală prin Grădina noastră Botanică a încheiat evenimentul”, au informat reprezentanții Facultății.

Gazdele oaspeților din Târnăveni au fost: prof. univ. dr. Silvia Imre, prof. univ. dr. Corneliu Tanase, conf. univ. dr. Anca Cârje, șef lucr. dr Alina Balint, asist. univ. dr. Robert-Alexandru Vlad, tehnicienii Hajnalka Barabás, Daniela Győri, Eva Dumitru, Laura Nagy și Béla Darko.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE