INVESTIȚIE. Parc fotovoltaic pe 4,8 hectare, în Berghia Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 606 Vizualizări

INVESTIȚIE. Parc fotovoltaic pe 4,8 hectare, în Berghia

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș au decis, recent, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul unei ședințe a Comitetului Special Constituit, că ”Planul Urbanistic Zonal – pentru Etapa I – Construire parc fotovoltaic pe o suprafaţă totală de 48.980 de metri pătrați, situată în comuna Pănet, sat Berghia nr. 381/A” nu se supune evaluării de mediu.

Potrivit proiectului Deciziei de Încadrare, document făcut public pe pagina web a instituției, www.apmms.anpm.ro, investiția este dezvoltată de SC Sun Connect Resources SRL Târgu Mureș și prevede realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, împreună cu parcul fotovoltaic aferent, cu funcţiunea de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

 ”Scopul investiţiei este acela de a asigura dezvoltarea durabilă a sectorului energetic – producerea de energie verde pe o perioadă limitată de timp, de circa 25 de ani. Terenul intravilan, este situat în zona de sud-est a localității, în incinta fostei cooperative de producție, teren dezmembrat din această incintă”, se menționează în document.

Centrala și parcul fotovoltaic vor avea o capacitate de circa 3,47 MWp și vor avea un punct de cuplare la rețeaua de medie tensiune a operatorului rețelei electrice din zonă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE