FOTO, VIDEO: Preșcolarii secției germane din Reghin l-au celebrat pe Sf. Martin Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 635 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Preșcolarii secției germane din Reghin l-au celebrat pe Sf. Martin

Vineri, 11 noiembrie, preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 și Grădinița cu Program Normal Nr. 1, singurele cu secție germană din Reghin, au pregătit un program dedicat Sfântului Martin, organizat în incinta Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 de pe strada Spitalului.

Educatoatrele Kiss Brigite-Lili, Cocean Cristina (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1) și Orendi Joka (Grădinița cu Program Normal Nr. 1), alături de preșcolari au oferit celor prezenți un mic program artistic, după care cei mici s-au bucurat de cadouri și nelipsiții covrigi primiți în semn de recunoștință pentru strădania lor de a aduce un omagiu Sfântului Martin.

„Toată săptămâna le-am vorbit copiilor despre Sfântul Martin, despre tradițiile și obiceiurile acestei sărbători, despre ce activități au loc, punctul culminant fiind, desigur, parada lampioanelor și alaiul lui Martin. Copiii sunt extrem de entuziasmați de această sărbătoare, sunt extrem de bucuroși de felinarele lor, mai ales de faptul că acestea strălucesc”, ne-a declarat Orendi Joka, educatoare în cadrul Grădiniței cu Program Normal Nr. 1.

Momentul mult așteptat a fost cel în care întreg alaiul a înconjurat grădinița, lampioanele pe care le-au confecționat. Semnificația lampioanelor este una specială, lumina dăruită oamenilor de Sfântul Martin, moment de bucurie împărtășit nu doar de cei mici, ci și de cei apropiați, părinți, bunici, care nu au lipsit vineri seara de la serbare.

„Sfântul Martin este sărbătoarea preferată de copii, fiind, totodată, sărbătoarea care precede Postul Crăciunului. Este o sărbătoare a luminii, a binelului, o sărbătoare în care învățăm să împărțim mai mult ca oricând. Copiii s-au pregătit o săptămână întreagă pentru acest moment, au învățat cântece, poezii, povești ce s-au țesut în jurul Sfântului Martin și, cel mai important moment, crearea lampioanelor. Astfel de momente îi aduc pe copii mai aproape de spiritul binelui, de tot ce înseamnă bucuria darului. Prin mânuțele lor confecționează ceva care va rămâne veșnic în amintirea lor”, ne-a declarat prof. Anabella Holircă, director Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 Reghin.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE