Home / Administratie / Dezbatere regională despre Strategia națională și Planul de acțiune pentru dezvoltare durabilă

Dezbatere regională despre Strategia națională și Planul de acțiune pentru dezvoltare durabilă

Distribuie

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat ieri, la Craiova, un eveniment dedicat Strategiei naționale de dezvoltare durabilă 2030 și a Planului de acțiune în care au fost prezentate principalele instrumente care vor contribui la implicarea nivelelor regional și local în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. La eveniment au luat parte peste 100 de reprezentanți din toate județele din regiunea Sud-Vest printre care conducători de instituții publice locale și persoane care activează în mediul de afaceri, societatea civilă, universități și institute de cercetare, organizații de tineret.

„Continuăm acțiunile la nivel local care sunt absolut necesare pentru implementarea Strategiei naționale de dezvoltare durabilă. Craiova și regiunea de Sud-Est reprezintă o zonă efervescentă, cu un mediu universitar de tradiție și cu investiții importante în ultimii ani în industrie ai infrastructură. Este și o zonă unde, din păcate, se văd deja efectele schimbărilor climatice și mă refer aici la fenomenul de deșertificare. Fiecare regiune are provocări specifice, așa că prin cele trei instrumente pe care le vom dezvolta prin Programul Național de Redresare și Reziliență vom ține cont să existe o anumită flexibilitate. Spre exemplu, în ceea ce privește pregătirea experților în dezvoltare durabilă, în colaborare cu universitățile, trebuie să găsim acele domenii care necesită mai multă atenție”, a declarat László Borbély,  consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

În cadrul conferinței au avut loc mai multe prezentări pe teme de interes privind dezvoltarea durabilă. Experții guvernamentali au prezentat Planul de acțiuni, formarea profesională a experților în dezvoltare durabilă (demers unic la nivel european), Codul Român al Sustenabilității (instrument de raportare al impactului companiilor private asupra comunității – codsustenabilitate.gov.ro) și agregatorul de indicatori de dezvoltare durabilă naționali și europeni (agregator.românia-durabilă.gov.ro). În plus, au avut contribuții experți ai Institutului Național de Statistică și specialiști din domeniul bancar care au prezentat instrumente de finanțare „verzi”.

Dezbaterea regională de la Craiova este a doua, parte dintr-un șir de opt astfel de evenimente desfășurate în cadrul proiectului „România durabilă – dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030” cod SIPOCA 613 mySMIS 127545, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2014-2020.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Recomandări de sezon de la Salvamont Mureș

Distribuie Stratul de zăpadă în zona montană a județului Mureṣ este de cca 15 – …