Home / Social / Fii atent la ce dai click!

Fii atent la ce dai click!

Distribuie

Marți, 15 noiembrie 2022, în cadrul unei întâlniri la Școala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, s-a lansat Campania de informare pentru prevenirea criminalității informatice – „Fii atent la ce dai click! Nu oferi infractorilor acces la banii tăi!”, inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Mureș – prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Acțiunea se extinde la nivel județean, după ce a debutat în Sighișoara și Târnăveni și s-a bucurat de implicarea comunității.

În această campanie, în fiecare zi se va prezenta câte un mod de operare al infractorilor, pentru a atrage atenția oamenilor. Vă invităm pe fiecare să vă implicați, citind, ascultând și spunând și altora cum să se ferească, distribuind recomandările din mediul online. Folosim tot mai mult mediul online, facem cumpărături pe internet, socializăm, muncim, vindem produse, relaționăm, iar mulți dintre noi nu stăpânesc cu adevărat aceste mecanisme, nu conștientizăm riscurile și, uneori, oferim ușor infractorilor datele noastre, inclusiv date bancare, astfel că ne trezim în situații neplăcute, deseori cu cardurile/conturile golite. Infractorii, care în mediul online pot fi oricine, de oriunde, găsesc mereu modalități de a-i păcăli pe oameni să acceseze link-uri, să le ofere date pe care ei apoi le folosesc pentru a le lua banii din cont.

Afișul campaniei (realizat cu sprijinul CNP – Consiliul Teritorial Mureș) va fi expus în locuri frecventate de public, dar principalul spațiu de transmitere a recomandărilor va fi cel online, inclusiv pagina de facebook Siguranta Muresenilor.

 

De asemenea, verificati

O echipă de la Școala Gimnazială Albești… la pas

Distribuie Chiar dacă tehnologia ajută foarte mult, din dorința de a renunța la limitele impuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.