Ai primit și tu SMS-uri ciudate? Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 228 Vizualizări

Ai primit și tu SMS-uri ciudate?

Campania „Fii atent la ce dai click! Nu oferi infractorilor acces la banii tăi!” vine cu un nou subiect, situația în care persoanele primesc un SMS de genul acesta: „Aveți un colet în așteptare”, plus un link, ce se sugerează a fi accesat.

„Ați primit un astfel de mesaj și nu vă amintiți să fi comandat ceva? SMS –ul cere să accesați un link? Mare atenție, aproape sigur e o capcană! Dacă accesați link-ul, probabil veți descărca un virus în telefon sau, dacă introduceți date personale/bancare, puteți rămâne fără banii de pe card, din cont! În plus, nu descărcați aplicații ale unor așa-zise firme de curierat, solicitate prin acele link-uri/site-uri, tot pentru a vă face rău sunt gândite! Nu uitați, nici măcar din curiozitate, nu accesați link-ul, ștergeți mesajul! Dacă ați instalat astfel de aplicații, cereți ajutorul unui operator de telefonie pentru a vă asigura că eliminați virusul din telefon dacă nu puteți rezolva singuri problema! Mai multe informații despre acest subiect găsiți pe sigurantaonline.ro!”, a transmis Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Campania „Fii atent la ce dai click! Nu oferi infractorilor acces la banii tăi!” !”, inițiată de I.P.J. Mureș – prin structura de prevenire a criminalității, urmărește informarea comunității pentru prevenirea criminalității informatice,  atrăgând atenția asupra celor mai întâlnite moduri prin care infractorii obțin date personale, date bancare, respectiv banii victimelor. Vă invităm pe fiecare să vă implicați, citind, ascultând și spunând și altora cum să se ferească, distribuind recomandările din mediul online (inclusiv de pe facebook-ul Siguranța Mureșenilor).

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE