Home / Slider / Arestați pentru trafic de minori

Arestați pentru trafic de minori

Distribuie

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de minori.

„Astfel, la data de 16 noiembrie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea pentru 24 de ore a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii trafic de minori în formă continuată. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie 2015 – aprilie 2022, persoanele bănuite ar fi exploatat prin obligarea la practicarea cerșetoriei 6 persoane vătămate minore, în prezent cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, ar fi speculat starea de vulnerabilitate și imposibilitatea de a se apăra a acestora, abuzând de poziția de autoritate exercitată în calitate de părinți. În acest scop, persoanele bănuite ar fi transportat persoanele vătămate minore din localitatea de domiciliu, situată în județul Mureș, în municipiul Sibiu, unde le-ar fi obligat să apeleze la mila publicului, beneficiind de foloasele patrimoniale obținute în urma acestei activități”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, printr-un comunicat de presă.

Tot în comunicatul de presă se mai precizează că în perioada 2015-2022, una dintre persoanele bănuite a fost sancționată în municipiul Sibiu de 165 de ori pentru apelarea în mod repetat la mila publicului, precum și pentru faptul că și-ar fi îndemnat copiii minori să facă același lucru. „De asemenea, cea de a doua persoană bănuită a fost sancționată de 30 de ori, în aceeași perioadă, pentru săvârșirea aceluiași tip de contravenții. La data de 16 noiembrie 2022, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bănuiților, fiind găsiți patru minori, cu vârste cuprinse între unu și 14 ani, aceștia  fiind preluați de către D.G.A.S.P.C. Mureș. Alți trei minori au fost preluați de autorități din luna octombrie 2022, după ce au fost găsiți singuri, lipsiți de ocrotire și neglijați, nereușindu-se identificarea niciunei persoane din familia extinsă care să își asume responsabilitatea îngrijirii lor”, au mai precizat reprezentanții IPJ.

Joi, 17 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a admis propunerea de arestare preventivă a celor două persoane, pentru 30 de zile.

„Acțiunea a fost realizată și cu sprijinul Grupării de  Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și al reprezentanților D.G.A.S.P.C. Mureș. Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, s-a mai anunțat în comunicatul de presă.

I.M.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.