Home / Cultură / Remember Victor Socaciu la Reghin

Remember Victor Socaciu la Reghin

Distribuie

Iubitorii muzicii din Reghin au parte vineri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa Municipală de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”, de o nouă seară dedicată folkului, cu ocazia concertului ”Folk de Colecție – In Memorioam Victor Socaciu”. Cu acest prilej va fi lansat și CD-ul cantautorului Victor Socaciu intitulat ”Tu ești iubirea mea”.

„Ideea acestui concert aparține doamnei Brândușa Simion Socaciu, soția lui Victor Socaciu. Dânsa a adunat într-un CD cântecele care i-au fost dedicate ei de către regretatul artist, cântece de dragoste reunite în cadrul CD-ului ”Tu ești, iubirea mea”. A început un așa-zis turneu prin țară pentru lansarea acestui CD în memoria celui care a fost Victor Socaciu. Dânsa ne-a solicitat și nouă să participăm, propunere care am acceptat-o cu toată deschiderea. Nu putem să spunem nu în primul rând pentru respectul pe care-l purtăm dar și pentru faptul că Victor Socaciu a fost prietenul nostru al reghinenilor. Îmi amintești de frumoasele festivaluri de la Reghin, ”Chitara de Argint”, ”Prima iubire” la care Victor m-a ajutat în organizare. A fost președinte de juriu, a susținut recitaluri. De asemenea, a promovat chitara de Reghin, în baza unui contract care-l avea cu întreprinderea Hora SA. Să nu mai spunem că Victor Socaciu a fost și deputat de Mureș în Parlamentul României”, a declarat Sorina Bloj, membru Duetului Ecou din Reghin.

Amintiri cu și despre Victor Socaciu

„L-am cunoscut pe Victor Socaciu în perioada Cenaclului Flacăra. A fost un fel de protector pentru Duetul Ecou. Am simțit în toți acești 40 de ani de când l-am cunoscut ca fiind un prieten sincer, adevărat. În fiecare an ne invita la Festivalul ”Om bun” de la București. Țin minte că la la ediția a 15-a a acestui festival mi-a oferit un premiu pentru întreaga activitate. Obișnuia ca în fiecare an să ofere câte un premiu unui folkist, unui cantautor. M-am simțit onorată ca la cincisprezecea ediție să fiu sărbătorită la acest festival. Moartea lui a fost un șoc pentru toți colegii. Știam că este bolnav, știam că Brândușă are mare grijă de el pentru că l-am văzut chiar la Reghin, în 2019, de Ziua Culturii Naționale, la Biblioteca Municipală unde a susținut un recital. A fost ultima ocazie de a urca pe scenă la Reghin. Atunci am văzut câtă grijă specială avea Brândușa Socaciu pentru el”, a afirmat Sorina Bloj.

Oaspeți de seamă

Reîntâlnirea cu memoria celui care a fost Victor Socaciu va fi onorată de prezența unor nume importante ale folkului reghinean și național care vor aduce un omagiu celui care a fost Victor Socaciu. „În primul rând trebuie să-l anunț pe Ducu Berți, care i-a rămas fidel lui Victor Socaciu și după dispariția artistului. A participat la toate evenimentele comemorative dedicate lui Victor Socaciu. Vine la acest concert și Puiu Ivanițchi, cu care s-a și înrudit Victor Socaciu. De asemenea, Cristian Buică, un cantautor extraordinar de valoros, care are în timbru vocal ceva comun cu vocea lui Victor Socaciu, chiar cânta dintre piesele lui și nu în ultimul rând noi reghinenii, Magda Puscaș, Sorina Bloj, Dodi, Cristian Buică, Angela Kiss Mariesiu și Majay Gyozo”, a subliniat Sorina Bloj. Prețul de intrare la spectacol este de 50 de lei/ persoană, care include și CD-ul „Tu ești iubirea mea” semnat Victor Socaciu. Informații suplimentare și rezervări pentru spectacolul de vineri se pot obține la numerele de telefon 0757-644.829 sau 0757-109.450.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.