1,7 miliarde de euro pentru sistemul de sănătate din România! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 173 Vizualizări

1,7 miliarde de euro pentru sistemul de sănătate din România!

Ministerul Sănătății a lansat Ghidul de finanțare pentru beneficiarii preselectați în cadrul apelului de proiecte ”Infrastructură spitalicească publică nouă” din PNRR.

Prin această investiție se va asigura finanțarea pentru construirea și dotarea a minim 25 de spitale sau unități spitalicești noi.

“Ghid de finanțare pentru beneficiarii preselectați în cadrul în cadrul apelului de proiecte competitiv – Cod Apel: MS-0212, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12: Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă și Investiția specifică: I2.2 – Echipamente și aparatură medicală”

Investiția „Infrastructură spitalicească publică nouă” are în vedere finanțarea parțială a construirii a minim 25 de spitale sau unități sanitare noi.

Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităților sanitare nou construite cu echipamente medicale (cum ar fi echipamente pentru departamente specifice și generale pentru salonul de chirurgie, cameră de tratament, camere de izolare, inclusiv pentru boli infecțioase și unități de arși, camere pentru pacienți, centre de îngrijire, unități pentru personalul medical, camere de medicație, camere de pregătire curate, camere de terapie intensivă, camere de izolare pentru terapie intensivă, spații de reabilitare, spații de gestionare a deșeurilor și de depozitare, echipamente de urgență și de resuscitare) și aparatură medicală (cum ar fi: paturi, unități de decontaminare, echipamente IT, cărucioare de urgență, defibrilatoare, pompe de perfuzie, sisteme de monitorizare fiziologică, inclusiv consolă centrală, sisteme de monitorizare fiziologică pentru îngrijiri acute, ventilatoare pentru unități de terapie intensivă, sisteme de scanare de uz general).

Apelul de proiecte are un buget total de 8.530.771.805 lei fără TVA echivalent a 1.724.050.000 € fără TVA și este compus din următoarele alocări:

I.2.1: 5.388.728.305 lei fără TVA echivalent a 1.089.050.000 € fără TVA aferentă Investiției specifice: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă;

I.2.2: 3.142.043.500 lei fără TVA echivalent a 635.000.000 € fără TVA aferentă investiției specifice I2.2 – Echipamente și aparatură medicală.

Dosarele de finanțare se vor încărca pe platforma: proiecte.pnrr.gov.ro.

Data deschiderii platformei pentru depunere dosare de finanțare: 23 noiembrie 2022 ora 12:00.

Data închiderii platformei: 09 decembrie 2022, ora 16:00.

Semnarea contractelor de finanțare cu minim 25 de beneficiari: 30 martie 2023.

Data limită de implementare a proiectelor: 30 iunie 2026.

Ministerul Sănătății prin ministrul PSD al sănătății Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila este partenerul și susținătorul reprezentanților din administrația locală care au vocația construcției de obiective sanitare pentru locuitorii comunităților pe care le conduc.

Din județul Mures, Cladire noua pentru Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare și Transplant – IUBCVT – este proiectul care poate și sper ca va obține punctajul necesar finantarii.

Managementul IUBCVT trebuie sprijinit de toate autoritățile inclusiv locale pentru a îndeplini la termen solicitările din criteriile de eligibilitate.

Corneliu Florin BUICU,

Deputat PSD de Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE