Consiliul Local Târgu Mureș, ședință cu peste 40 de proiecte pe ordinea de zi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 414 Vizualizări

Consiliul Local Târgu Mureș, ședință cu peste 40 de proiecte pe ordinea de zi

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt convocați să participe joi, 24 noiembrie, de la ora 14.00, la sediul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, sala 45, la o ședință ordinară a Consiliului Local Târgu Mureș.

Potrivit convocatorului, document făcut public pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, ordinea de zi a ședinței conține următoarele proiecte de hotărâre:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Local nr. 358 din 19 decembrie 2019 privind aprobarea gestiunii delegate prin contract de concesionare a fondului locativ de stat, inclusiv a imobilelor cu altă destinație decât cea de locuință, către SC Locativ SA, precum și aprobarea constituirii comisiei de negociere a redevenței datorate de SC Locativ SA în baza contractului de concesionare.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Reactualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Târgu Mureș cu Regulamentul local de urbanism și Strategia de Dezvoltare Spațială aferentă – Inițiator Municipiul Târgu Mureș.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea amenajamentului pastoral al Municipiului Târgu Mureş.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului privind Programul multianual de interes public ”Programul local rabla”, aprobat prin articolul 2 al Hotărârii Consiliului Local nr. 120 din 2022.

5. Proiect de hotărâre privind desemnarea a doi reprezentanți ai administrației publice locale în Consiliului de administrație al Palatului Copiilor din municipiul Târgu Mureș, anul școlar 2022-2023.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea cuantumului lunar al burselor școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Târgu Mureş, anul școlar 2022-2023.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unor încăperi/ spaţii/ birouri în suprafaţă de 30,7 metri pătrați din suprafaţa totală de 772 metri pătrați, reprezentând Oficiu şi Bucătărie, din imobilul identificat în C.F. nr. 129280-C1 Târgu Mureş, strada Plutelor nr. 1, administrat de Clubul Sportiv Municipal Târgu Mureș – Marosvásárhelyi Városi Sportklub, cu destinaţia de Cabinet de medicină sportivă şi Centru de evaluare aptitudini sportive.

8. Proiect de hotărâre privind închirierea imobilelor situate în Târgu Mureș, strada Furnicilor nr. 2, județul Mureș, identificate în C.F. nr. 142987 Târgu Mureș, de către Direcția Fiscală Locală în vederea desfășurării activităților proprii.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism ”Planul urbanistic zonal – reconformare zonă din UTR ”CP3” în UTR „CP3z” pentru construire spații multifuncționale de interes municipal și extramunicipal (birouri, spații de cazare, reprezentanțe de firme, servicii profesionale, locuințe colective, etc.)”, cu regulamentul local de urbanism aferent, strada Gheorghe Doja nr. 24; 26- 28- 30. Iniţiator: SC Triple Properties SRL.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor valorici actualizați la obiectivele: „Lucrări de intervenție privind creșterea performanței energetice la 3 blocuri de locuințe din municipiul Târgu Mureș”.

11. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 167/25 iunie 2015 și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de concesiune nr. 198/1 iulie 2011, în sensul eliminării din anexa 1 a actului adițional nr. 2/198 din 21 august 2015, a imobilului reprezentând Piața de Vechituri din Târgu Mureș, strada Călărașilor nr. 107.

12. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 410 metri pătrați din Târgu Mureş, strada Gurghiului, în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureş de la Muntean Istvan și soția Muntean Angela-Alina.

13. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafaţă de 22 metri pătrați din Târgu Mureş, strada Preot Ștefan Rusu, în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureş de la Ciubucă Dan Ioan.

14. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiului Târgu Mureş a drumului public în suprafaţă totală de 2.873 metri pătrați situat pe strada Piatra Corbului.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea folosirii cu titlu gratuit de către Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” a unor spații cu altă destinație decât aceea de locuințe aflate în proprietatea municipalității și administrate de SC Locativ SA.

16. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiţii „DALI – Modernizare strada Plutelor”.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea subvenţiilor pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 pentru asociațiile și fundațiile acreditate ca furnizori de servicii sociale, selecționate în baza Legii nr. 34/1998, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii Guvernului nr. 1153/2001, cu modificările și completările ulterioare.

18. Proiect de hotărâre privind preluarea în patrimoniul privat al Municipiului Târgu Mureș a rețelei de apă și canalizare cu instalațiile aferente investiției ”Extindere de rețea de apă potabilă și rețea de canalizare menajeră strada Hints Otto, localitatea Târgu Mureș” de la investitorul SC Fusion Construct SRL și predarea acesteia în administrarea SC Compania Aquaserv SA.

19. Proiect de hotărâre privind completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 417/21 decembrie 2021 referitoare la reorganizarea Serviciului Public Administrația Complexului de Agrement și Sport „Mureșul”, din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu Mureș, în Direcția Complexul de Agrement „Weekend” – instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea organigramei, a numărului de personal și a statului de funcții.

20. Proiect de hotărâre privind introducerea unor noi taxe, în cadrul Serviciului Public de Utilităţi Municipale, pentru anul 2022.

21. Proiect de hotărâre privind modificarea anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 241 din 17 decembrie 2020 privind bugetarea participativă la nivelul municipiului Târgu Mureş.

22. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiul Târgu Mureș a unui teren în suprafață de 4.440 metri pătrați situat în strada Sârguinței.

23. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiul Târgu Mureș a terenului în suprafață de 875 metri pătrați situat în strada Brașovului.

24. Proiect de hotărâre privind trecerea unui teren în suprafață de 40 metri pătrați din Târgu Mureș, strada Rovine, în proprietatea publică Municipiului Târgu Mureș de la Kacsó László și Kacsó Borbála.

25. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a drumului public în suprafața de 493 metri pătrați situat pe strada Semenic.

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului negociat în valoare de 165.876 euro pentru achiziționarea în proprietatea publică a Municipiului Târgu Mureș a terenurilor situate în zona Valea Rece.

27. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiului Târgu Mureș a drumului public în suprafața de 1.239 metri pătrați situat pe strada David Ferenc.

28. Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a îndemnizaţiei în valută pentru o delegaţie de trei zile din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș în Germania, la Erlebnis – Zoo Hannover.

29. Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a îndemnizaţiei în valută pentru o delegaţie de două zile din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș în Ungaria la Zoo Nyiregyháza, la Zoo Miskolc și la Zoo Debrecen.

30. Proiect de hotărâre privind finanţarea din bugetul local a îndemnizaţiei în valută pentru o delegaţie de două zile din partea Administrației Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș în Ungaria, la Grădina Zoologică și Botanică din Budapesta, respectiv Centrul Național pentru Biodiversitate și Conservarea Genelor Gödöllő și Grădina Zoologică din Gyöngyös.

31. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor facilități/gratuități la transportul public în comun pentru diferite categorii sociale și persoane cu domiciliul în Târgu Mureș, precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș.

32. Proiect de hotărâre privind transmiterea în concesiune către SC Administrator Imobile şi Pieţe SRL a terenurilor situate pe strada Podeni nr. 10.

33. Proiect de hotărâre privind sistarea investiției ”Amenajare Parc Municipal, Centru de Atletism și Stadion” și realocarea materialelor achiziționate în baza Acordului cadru nr. 41 din 9 mai 2019.

34. Proiect de hotărâre privind implementarea proiectului „Construire centru integrat de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar în Municipiul Târgu Mureș”.

35. Proiect de hotărâre privind atestarea la domeniul public al Municipiul Târgu Mureș a unor terenuri situate pe raza administrativă a municipiului.

36. Proiect de hotărâre privind actualizarea inventarului domeniului public al Municipiului Târgu Mureș în sensul includerii a 14 mijloace de transport electrice de 12 metri și a stațiilor de încărcare aferente, destinate serviciului public de transport local și punerea la dispoziție a acestor bunuri în administrarea și exploatarea operatorului delegat SC Transport Local SA precum și aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, efectuat prin curse regulate în Municipiul Târgu Mureș cu nr. 75072/29 noiembrie 2019.

37. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 296 din 28 iulie 2022 privind reorganizarea Serviciului Public Utilități Municipale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Târgu Mureș, în Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș instituție publică de cultură, de interes local cu personalitate juridică, modificarea corespunzătoare a structurii organizatorice, aprobarea organigramei, a numărului de personal și a statului de funcții.

38. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza S.F., indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul: „SF Construire Parking subteran în zona fostului Hotel Parc”;

39. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF/DALI, indicatorii tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul: „SF/DALI Reamenajare strada Primăriei“.

40. Proiect de hotărâre privind privind aprobarea documentației tehnico-economice faza SF/DALI, indicatorilor tehnico-economici, inclusiv anexa privind descrierea investiției, pentru proiectul: „SF/DALI Reamenajare strada Enescu“.

41. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului de buget pe anul 2023 și transferul patrimoniului necesar începerii activității Direcției Complexul de Agrement „Weekend”.

Documentele înscrise în Proiectul Ordinii de zi a şedinţei sunt puse la dispoziţia consilierilor locali ai Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş în format electronic. Cu privire la proiectele de hotărâri menţionate, se pot formula şi depune amendamente în condiţiile articolului, 138 alineatul 12 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE