Licitație de 8,4 milioane de lei pentru o creșă nouă în Bălăușeri Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 295 Vizualizări

Licitație de 8,4 milioane de lei pentru o creșă nouă în Bălăușeri

Compania Națională de Investiții a demarat, în data de 16 noiembrie 2022, o licitație estimată la valoarea de 8.410.302 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea serviciilor de proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investitii inclus în Subprogramul “Unități și instituții de învățământ de stat” – “Proiect Tip – “Construire creșă mică, sat Bălăușeri, nr. 271, comuna Bălăușeri, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Clădire ”verde”, pentru 40 de prichindei

Potrivit Memoriului Tehnic General, document întocmit de către SC Concrete & Design Solutions SRL București, proiectul-tip va fi amplasat în intravilanul localității, într-o zonă liniștită, pe un teren care ”trebuie să fie cât mai aproape de o formă dreptunghiulară”, cu o suprafață minimă de 2.525 de metri pătrați, cu lățimea minimă de 41 de metri și lungimea minimă de 63,9 metri.

Viitoarea construcție va avea o înălțime maximă de 7,75 metri.

”Se propune construirea unei creșe pentru 40 de copii. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în trei nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ – zona de acces, nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Construcția propusă are următoarele dimensiuni: lățime de 34,1 metri și o lungime totală de 47,9 metri. Înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7,75 metri. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampă de acces, grupuri sanitare, coridoare, etc., configurate corespunzător. Terenul va fi amenajat cu spații verzi și locuri de joacă. Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu panouri solare”, se precizează în descrierea proiectului.

Viitoarea creșă va avea regim de înălțime parter și va fi configurată astfel: ”Accesul pentru grupele pentru antepreșcolari se realizează la nivelul parterului pe latura scurtă a terenului, prin nucleul administrativ. Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații: patru dormitoare, două camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, zonă de primire, cabinet medical cu izolator, zonă administrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.”

Totodată, în Memoriul Tehnic General se arată că pardoselile interioare vor fi realizate din plăci ceramice antiderapante ”la grupuri sanitare, vestiare, bucătărie, camera personal auxiliar interior, camera personal auxiliar exterior, camera sterilizare obiecte, depozit lenjerie curată, depozit lenjerie murdară, spații tehnice” și din pardoseală poliuretanică, antiderapantă și cu rezistență mare la uzură ”la nucleele de copii, coridoare, administrație, cabinet medical, izolare, spațiu multifuncțional, depozitări.”

Clădirea va fi dotată cu instalații de detecție și semnalizare a incendiilor, hidranți interiori, instalație de protecție împotriva descărcărilor atmosferice, stingătoare și instalații de iluminat de mai multe tipuri.

Sprijin pentru familiile tinere

În primăvara acestui an, într-un interviu acordat cotidianului Zi de Zi, primarul comunei Bălăușeri, Varga András Adorján, se declara optimist în privința construirii noii creșe din comună de către Compania Națională de Investiții.

”Sperăm să se facă licitația măcar anul acesta pentru construire. Am avut anul trecut destul de multe cereri. În anul 2020 am avut 153 de copii născuți în comună. Sunt familii tinere, din fericire care vor să rămână în comună. Avem copilași și sperăm ca această creșă să ne fie de folos. Ei au locuri de muncă și bunicii încă mai lucrează, nu prea au cu cine să lase copiii și o creșă ar fi de ajutor”, afirma, în luna martie 2022, primarul Varga András Adorján.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 decembrie 2022.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE