Proiectul căminului cultural din Găiești, deblocat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 389 Vizualizări

Proiectul căminului cultural din Găiești, deblocat

Conducerea Primăriei comunei Acățari a atribuit, în data de 14 noiembrie 2022, societății A&G Bingdecor SRL Iod (județul Mureș) un contract în valoare de 1.651.244 de lei, fără TVA, pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiție ”Construire Centru de Comunitate Multifuncțional în localitatea Găiești, comuna Acățari, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Investiția este realizată pe strada Principală nr. 51/A din satul Găiești, iar durata contractului va fi de 24 de luni, începând de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

36% din lucrare, executată

Potrivit Expertizei tehnice pentru continuarea lucrărilor începute, document elaborat în luna august 2022 de către SC Benverex SRL Târgu Mureș, lucrările la obiectivul de investiție au fost sistate deoarece ”s-a ivit o neînțelegere între beneficiar și antreprenorul general”, astfel încât ”fiind vorba de fonduri europene pentru schimbarea constructorului este nevoie de licitarea investiției pe SICAP.”

Totodată, în Caietul de sarcini al licitației, document aprobat de către Osváth Csaba, primarul comunei Acățari, se menționează: ”Lucrarea a fost începută în anul 2020. În urma abandonării lucrării de către executor este necesar relicitarea lucrării în vederea continuării execuției acesteia. Lucrarea este executată în proporție de 36%, pe categorii de lucrări: rezistență 76%, arhitectură 28%, instalații 24%, montaj și echipamente tehnologice 0%.”

Recomandarea unui expert

În aceeași Expertiză tehnică pentru continuarea lucrărilor începute este prezentată opinia unui expert atestat de către MLPAT (Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului).

”Expertul se pronunță pentru continuarea lucrărilor pe baza proiectului autorizat, fără intervenții la structura executată până în prezent. Între autorizare și data expertizei nu s-a modificat legislația tehnică, deci lucrarea finalizată va fi încadrată în risc seismic Rs IV”, a precizat ing. Benke István, expert.

”În concluzie, expertul confirmă că lucrările executate până la data prezentei expertize – fundații, elevații, stâlpișori armați din beton, zidăria din cărămidă, sunt conforme cu normele tehnice în vigoare, respectiv conforme cu proiectul tehnic și recomandă continuarea execuției pe baza proiectului autorizat, cu respectarea legislației în vigoare referitoare la relațiile între beneficiar, proiectant și executant”, a mai subliniat ing. Benke István.

Ce se va construi

”Proiectul propus are ca scop construirea unui cămin cultural de o suprafață de 593,2 metri pătrați care să deservească întregii comune desfășurarea activităților culturale și sociale aferente acesteia. Se propune crearea unei săli de spectacol cu scenă pentru 200 de persoane cu spațiile conexe necesare – vestiar, depozitare – și două săli multifuncționale pentru alte activități sociale și culturale. Din punct de vedere funcțional spațiile interioare se vor organiza pentru a corespunde cerințelor beneficiarului și normelor în vigoare. Clădirea va fi împărțită în două părți principale: două săli multifuncționale din partea vestică și sala de spectacol în partea estică cu posibilitatea desfășurării activităților în aer liber în prelungirea clădirii. Cele două fluxuri vor avea o cale de acces comună care s epoate bloca temporar. Se propune și un oficiu pentru depozitare, preparare și distribuire alimente. Grupurile sanitare se vor grupa în două sectoare adiacente sălilor pe care le deservesc. Se vor prevedea normele de proiectare privind condițiile de calitate ale mediului construit – clădire civilă și spațiu urban, în vederea asigurării accesului neîngrădit și utilizării acestuia de către persoanele cu dizabilități. Regimul de înălțime al clădirii va fi parter, iar cota pardoselii se va aduce cât mai aproape de cota terenului natural. În clădire vor fi asigurate două accese principale: unul pentru cele două soli multifuncționale și unul pentru sala de spectacol. Se vor mai asigura căi de evacuare și intervenție.” (Prevederi din Proiectul Tehnic)

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE