CTB-ADMINISTRAȚIE. Fülöp László Zsolt: ”Sovata a devenit perla stațiunilor din România” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

CTB-ADMINISTRAȚIE. Fülöp László Zsolt: ”Sovata a devenit perla stațiunilor din România”

Primarul orașului-stațiune din județul Mureș, Fülöp László Zsolt, consideră că investițiile publice și cele private deopotrivă au contribuit la dezvoltarea accelerată a Sovatei.

“În 2012 a fost finalizată reînnoirea Lacului Tineretului din Sovata, cu solariile aferente, care se încadrează într-un peisaj pitoresc. Drumul Sării a fost terminat în 2015, cu turn de belvedere și mai multe trasee didactice care și acum au un succes enorm în rândul turiștilor. Unitățile de învățământ au fost reînnoite până în 2015. La rândul său, Spitalul Orășenesc a fost modernizat și terminat până în același an, sediul pompierilor fiind inaugurat în 2016. Asfaltarea drumurilor publice, actualmente în derulare în orașul nostru, s-a realizat prin mai multe programe. Acestea sunt Programul Național de Dezvoltare Locală, fondurile Uniunii Europene, Programul Operațional Regional și fondurile proprii. Grădinița și creșa cu 300 de copii au fost inaugurate în 2021, sprijinirea malurilor râului Sovata fiind terminată în 2021. Amfiteatrul de 500 de persoane se construiește acum și va găzdui evenimente în programul de vară. Reînnoirea Parcului Central, cu fântână arteziană și macheta orașului, a fost finalizată în 2022. Centrul Civic, proiect în derulare, sperăm că va fi predat în 2023. Toate aceste investiții din sectorul public, împreună cu cele din sectorul privat, din domeniile hotelier și economic în general au contribuit uniform la dezvoltarea orașului nostru, perla stațiunilor din România”, a spus Fülöp László Zsolt.

Marile investiții publice ale Transilvaniei, prezentate la Sibiu

În ciclul Conferințele Transilvania Business (CTB) a avut loc, în 17 noiembrie, la Hotelul Hilton Sibiu, evenimentul „Harta investițiilor publice de succes – Dezvoltare locală în context global”. Acesta a fost precedat, în 16 noiembrie, de conferința „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, unde au fost prezentate cele mai importante proiecte, investiții și finanțări din domeniul energetic.

La evenimentul de vineri au fost evidențiate cele mai importante investiții finalizate ori în curs de finalizare din 5 județe, 5 reședințe de județ, 5 municipii, 5 orașe și 5 comune din regiune.

“Sunt dovezi incontestabile că banul public poate și este eficient utilizat de marii jucători privați din economia românească. Pe această hartă, a României dezvoltate, președinți de consilii județene și primari de unități administrativ-teritoriale, proprietari și manageri de companii au deja cu ce se prezenta”, consideră organizatorii conferinței.

Evenimentul a avut trei paneluri: viziune – strategie – proiecte ale administrației publice; îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor, dezvoltarea comunităților prin susținerea investițiilor în edificii, regenerarea spațiului urban/ rural și turism; infrastructura mare, conectivitate interurbană și județeană, transport ecologic, mobilitate urbană, facilități industriale și atragerea companiilor.

Printre vorbitori s-au numărat Simona Bucura-Oprescu – Camera Deputaților; Roxana Mînzatu – Secretariatul General al Guvernului; Laszlo Borbely – Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă; Vlad Vasiu – președintele Consiliului Județean Sibiu; Claudiu-Vasile Ghiță – Agenția de Dezvoltare Regională Centru; Daniel Boca – Asociația Română de Tehnologii fără Săpătură; Cristian Hagmann – Geodata Services.

Dintre primari au fost prezenți, fizic și online, Dorin Nistor – Sebeș; Gheorghe Roman – Mediaș; Gheorghe Damian – Ciugud; Laszlo Zsolt Fulop – Sovata; Istvan Simon – Sânpaul; Nicolae Lazăr – Hoghilag; consilierii primarilor din Oradea – Călin Corpaș, Sighetu Marmației – Liviu Tămaș; Dragoș David – Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov. Din partea consiliilor județene susțin alocuțiuni Alin Iuga – Cluj; Jakab Barna – Covasna; Florin Moldovan – Bistrița-Năsăud; Călin Suciu – Mureș.

Nora DUMITRESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE